Αερ. Πάφου: Πρόβλημα σε σημεία ελέγχου ασφαλείας-διαβατηρίων

Επίσκεψη στο Διεθνές Αερολιμένα Πάφου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, βουλευτές της Επαρχίας και άλλοι φορείς με στόχο την επίλυση των προβλημάτων σε σχέση με την διακίνηση του ταξιδιωτικού κοινού, εισερχόμενου και εξερχόμενου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε πως οι εμπλεκόμενοι φορείς προσδιόρισαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένα

σημεία ελέγχου ασφάλειας αλλά και ελέγχου των διαβατηρίων όπου παρουσιάζεται σημαντικό πρόβλημα λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού προσωπικού.

Πρόσθεσε επίσης, πως και οι δύο υπηρεσίες υπάγονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε συνεννόηση συνέχισε, με τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου,- οι οποίοι θα εγγράψουν θέμα στη Βουλή για σκοπούς συζήτησης-, έχουμε- όπως είπε- συμφωνήσει να προβούμε σε διαβήματα προς το Κράτος και ιδίως προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να στελεχώσει επαρκώς τα δύο σημεία ελέγχου, ώστε οι μεγάλες ουρές οι οποίες παρατηρούνται, να μειωθούν σημαντικά.

Παρατήρησε ακόμη, πως εγείρεται μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο θέμα γιατί το αεροδρόμιο Πάφου παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα διακίνησης του επιβατικού κοινού τρεις φορές την εβδομάδα δηλαδή Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.

Κάλεσε μάλιστα το Κράτος να αρχίσει να μελετά ενδεχόμενα αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάφου ώστε να μην προκύψουν σημαντικά προβλήματα στο άμεσο μέλλον όταν και εφόσον η ταξιδιωτική κίνηση αυξηθεί ιδιαίτερα και ενόψει και των προσπαθειών που καταβάλλονται από όλους τους φορείς της Επαρχίας Πάφου και το Κράτος.

Εκτίμησε επίσης, πως εάν αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού που υπάρχει στα σημεία ελέγχου ασφάλειας αλλά και στα σημεία ελέγχου των διαβατηρίων τότε τα προβλήματα θα μειωθούν σημαντικά.

Συγκεκριμένα είπε πως, ενώ η δυναμικότητα του αεροδρόμιο σε ταξιδιωτικό κοινό είναι περίπου 1000 άτομα εισερχόμενα και 1000 άτομα εξερχόμενα παρατηρείται διακίνηση ταξιδιωτικού κοινού στο επίπεδο των 2.500 χιλιάδων εισερχόμενων και 2.500 εξερχόμενων, με αποτέλεσμα- όπως είπε- να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα καθυστέρησης με μεγάλες ουρές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 300 μέτρα.

Ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη δηλώνοντας πως οι φορείς της Πάφου αλλά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου έχουν δεχτεί σφοδρά παράπονα τόσο από ταξιδιώτες, όσο και από τουριστικούς πράκτορες και άλλες εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Πάφου .

Θα πρέπει το Κράτος σημείωσε, “ να λάβει άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα για εξάντληση του προβλήματος, με την αύξηση του προσωπικού στα δύο σημεία που παρατηρείται το πρόβλημα”.

Επεσήμανε ακόμη πως το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, αναμένεται ότι με την πάροδο του χρόνου να χειροτερέψει γιατί – όπως είπε- παρατηρούνται σημαντικές αυξήσεις στην διακίνηση του επιβατικού κοινού.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η κίνηση φέτος στο αεροδρόμιο Πάφου αυξήθηκε κατά περίπου 21% σε σύγκριση με πέρσι.

“Λαμβανομένου υπόψη ότι η Πάφος είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης για το 2017 και αναμένεται ότι ο αριθμός των πτήσεων και ενόψει αυτού του γεγονότος να αυξηθεί σημαντικά, θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε προληπτικά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα το οποίο θα παρατηρηθεί”, κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι φορείς της Πάφου επισκέφτηκαν τους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων και παρακάθησαν σε συνάντηση με τη διεύθυνση του αεροδρόμιου, λειτουργούς της Πολιτικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα