Ένεση για ξενοδοχεία Λάρνακας το Παγκ. Κύπελλο Σκοποβολής

Τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή και όχι μόνο βιομηχανία της Λάρνακας θα αποτελέσουν οι 5 - 6 περίπου χιλιάδες διανυκτερεύσεις των αθλητών, αθλητριών, προπονητών και άλλων ατόμων που θα βρίσκονται στη πόλη του Ζήνωνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής ISSF.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου.

Όπως

ανέφερε πρόσφατα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος «πέραν των 500 αθλητών και αθλητριών, από 77 χώρες του κόσμου θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο. Ήδη αρκετοί αθλητές ταξίδεψαν στην Κύπρο με τις οικογένειές τους και έχουν καταλύσει σε ξενοδοχεία της Λάρνακας όπου θα παραμείνουν για δέκα περίπου μέρες».

Ο κ. Λόρδος είπε ότι «οι επιλογές των ξενοδοχείων, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων για τη διακίνησή τους και γενικά ο τρόπος ζωής των ξένων σκοπευτών, τους κατατάσσουν στην κατηγορία των ποιοτικών τουριστών. Πέρα όμως από τους 500 σκοπευτές, άνδρες και γυναίκες, υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες στη Λάρνακα θα φθάσουν για την ίδια διοργάνωση άλλοι περίπου 250 ξένοι συνοδοί, προπονητές, διαιτητές, αξιωματούχοι ξένων ομοσπονδιών καθώς και οικείοι των αθλητών».

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΣΚΟΚ «εκτιμάται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής θα προσθέσει στην τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας τις προσεχείς μέρες 5-6 χιλιάδες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων».

Ανέφερε ακόμα ότι «εάν προστεθεί στη διανυκτέρευση η διατροφή και η διακίνηση των αθλητών για διάστημα 8-10 ημερών, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ποια θα είναι η συμβολή της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα».

Μεταξύ των 77 χωρών από τις πέντε ηπείρους, αθλητές και αθλήτριες των οποίων θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής, είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Κίνα, Ιαπωνία, χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Ουρουγουάη, Παραγουάη, Αργεντινή, χώρες της Αφρικής όπως η Σενεγάλη και φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF και η επίσημη έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο, 25 Απριλίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα