ΑΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ Διπλό κορυφής με γκολάρα του Βίκτορ

Η ομάδα του Πάους επικράτησε (1-0) της ΑΕΛ στο «Τσίρειο» και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας

ΑΕΛ 0

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1
(45΄ Βίκτορ)

Ήταν να μην πιάσει κορυφή. Η Ανόρθωση συνέχισε τη νικηφόρο της πορεία, δραπετεύοντας με το σπουδαίο τρίποντο από το «Τσίρειο». Σ’ ένα παιγνίδι που έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση, η ομάδα του Πάους πήρε μια πέρα για πέρα επαγγελματική νίκη, με μέτρια εμφάνιση, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ.

Τη διαφορά έκανε η γκολάρα του Ζοάο Βίκτορ με τακουνάκι, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της «κυρίας», η οποία παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΛ πάλεψε το παιγνίδι, είχε δοκάρι και ορισμένες άλλες ευκαιρίες, αλλά τα καλά διαστήματα που είχε στο παιγνίδι ήταν λίγα. Παρουσίασε πρόβλημα στο γκολ και φυσιολογικά ηττήθηκε.

Καλύτερη η ΑΕΛ, το γκολ η «Κυρία»

Μόλις στα 18 δευτερόλεπτα η ΑΕΛ έφτιαξε την πρώτη της ολοκληρωμένη προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, με τον Φέλτσερ να επιχειρεί σουτ και την μπάλα να περνά έξω. Το παιγνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό από νωρίς και οι δύο ομάδες επιζήτησαν το γκολ. Η ΑΕΛ μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πατούσε καλύτερα και ήταν πιο επικίνδυνη. Θα μπορούσε μάλιστα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών να ανοίξει το σκορ, αλλά το πλασέ του Σαρδινέρο σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς. Η λεμεσιανή ομάδα είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 28΄, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ, αλλά ο πορτιέρο της «κυρίας» απέκρουσε - ασταθώς. Η Ανόρθωση μέχρι το σημείο αυτό ήταν ακίνδυνη. Είχε μόνο ένα σουτ με τον Αμπουρτζάνια, το οποίο δεν ανησύχησε τον Ντεγκρά.

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει, με αποτέλεσμα να περιοριστούν αισθητά οι καλές στιγμές και γενικότερα οι επιθετικές προσπάθειες. Υπήρξαν αρκετά φάουλ, κι αρκετές διακοπές, που σαφώς επηρέασαν. Παρ' όλ' αυτά, η Ανόρθωση βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν μια φάση στην περιοχή της ΑΕΛ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και με ασίστ ο Μαρτίνες βρήκε τον Ζοάο Βίκτορ, ο οποίος με εντυπωσιακό τακουνάκι έκανε το 1-0. Ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου και η Ανόρθωση πήγε στα αποδυτήρια με το σημαντικό προβάδισμα.

Ανούσια κατοχή, σωστή διαχείριση

Καλύτερα ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ. Η Ανόρθωση επέλεξε να οπισθοχωρήσει δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχαν γρήγορο ρυθμό και με δυσκολία έμπαιναν στην αντίπαλη περιοχή.

Η «Κυρία» διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα που είχε και άντεξε στη... μικρή πίεση που άσκησε κατά διαστήματα η ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά η τελική προσπάθεια των παικτών που βρέθηκαν σε θέση βολής ήταν άστοχη. Στο 50ό λεπτό ο Κουταντέρ εκτέλεσε φάουλ με σέντρα στην περιοχή της Ανόρθωσης. Ο Αντράντε βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 65΄ ο Σαρδινέρο μπήκε απειλητικά στα τετράγωνα των φιλοξενουμένων κι από πλάγια θέση δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κόπριβετς με ασταθή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.

Δύο λεπτά προηγουμένως η ομάδα του Χάβου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά ο Σουάρες δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά. Από το 65΄ μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας. Γυρόφερνε την μπάλα έξω από την περιοχή της Ανόρθωσης, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η ομάδα του Πάους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχε παθητικό ρόλο, δεν έφτιαξε ευκαιρίες, αλλά πανηγύρισε το τρίποντο χάρις στο πανέμορφο γκολ του Βίκτορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Κίτρινες: Ατράντε, Ελευθερίου (4η)/Λαΐφης, Εντλοβού, Κάλβο, Μαϊσουράντζε, Μαραγκός

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ρομπέρ, Φέλτσερ (85΄ Σταύρου), Κουταντέρ, Μέσκα (69΄ Νιάνγκ), Αϊρόσα, Ελευθερίου, Αντράντε, Σοάρες, Σαρδινέρο, Οχένε (64΄ Βασιλείου).

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Κάλβο, Αμπουρτζάνια (61΄ Πελέ), Εντλοβού (77΄ Μακρής), Μαρτίνες (86΄ Μαραγκός), Μαϊσουράντζε, Ζοάο Βίκτορ, Σβέσχλεν, Αβραάμ, Λαΐφης.

Φάσεις και γκολ

1΄ Μόλις στα 18 δευτερόλεπτα η ΑΕΛ απείλησε με σουτ του Φέλτσερ.

6΄ Σουτ του Αμπουρτζάνια, μάζεψε την μπάλα ο Ντεγκρά.

20' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μέζγκα έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Σαρδινέρο από πολύ κοντά σημάδεψε το δοκάρι του Κόπριβετς.

28΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρ, ο Κόπριβες έδιωξε με υπερένταση.

45+1΄ 0-1 Φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ. Ο Μαρτίνες έκανε γύρισμα στην καρδιά της περιοχής και ο Ζοάο Βίκτορ, με εντυπωσιακό τακουνάκι, άνοιξε το σκορ.

50΄ Κλασική ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σέντρα του Κουταντέρ και κοντινή κεφαλιά από τον Αντράντε, η μπάλα πέρασε έξω.

63΄ Σέντρα του Φέλτσερ στην καρδιά της περιοχής, δεν μπόρεσε ο Σουάρες να κάνει την κεφαλιά.

65΄ Σουτ του Σαρδινέρο από διαγώνια θέση, ο Κόπριβετς απέκρουσε ασταθώς.

Δηλώσεις

Ξέσπασε ο Μάκης ο Χάβος

Ξέσπασε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας υπονοούμενα για τη διαιτησία: «Με όλο τον σεβασμό στον κόουτς και στον αντίπαλο, θα ήθελα να πω ότι απαιτώ όλοι να σέβονται την ΑΕΛ, η οποία είναι μια μεγάλη ομάδα. Κάθε Τρίτη και Τετάρτη έχει Τσάμπιονς Λιγκ και ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί ελεύθερα. Βλέποντας πάρα πολλά τα παιχνίδια της Ανόρθωσης, δεν την έχω δει να παίζει τέτοιο ποδόσφαιρο. Κυριαρχήσαμε σήμερα και κλείσαμε καλά τους χώρους. Η Ανόρθωση δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία και κατάφερε να σκοράρει μετά από μια στατική φάση. Τα παιδιά πάλεψαν και στο τέλος πήραν το χειροκρότημα. Είναι ένα άδικο αποτέλεσμα 200%».

«Πιο δίκαιη η ισοπαλία»

Από την πλευρά του ο Αντρέ Πάους τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη νίκη. Αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, αν και θα έλεγα ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Οι ποδοσφαιριστές μας δούλεψαν πολύ καλά αμυντικά. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε πολλά προβλήματα αμυντικά, αλλά στο πώς να κτίσουμε παιχνίδι. Χάναμε την μπάλα και μας δημιούργησαν αντεπιθέσεις και 3-4 ευκαιρίες. Ήταν πολύ θετικό ότι σκοράραμε στην εκπνοή, κι έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Το δεύτερο μέρος ήταν κάπως καλύτερο, δεν μας δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε να κρατήσουμε στην άμυνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας για τον τρόπο που μας υποστήριξαν».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(14η αγωνιστική)

ΔΟΞΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ 1-1
ΑΕΚ-ΠΑΦΟΣ 3-0
ΑΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-1

Σήμερα
ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 16:00
ΕΝΩΣΗ-ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ 17:00
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΟΜΟΝΟΙΑ 18:00

Δευτέρα
ΑΠΟΕΛ-ΕΡΜΗΣ 19:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ 14 33
2. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 14 33
3. ΑΠΟΕΛ 13 29
4. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 13 26
5. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 13 23
6. ΟΜΟΝΟΙΑ 13 20
7. ΑΡΗΣ 13 16
8. ΔΟΞΑ 14 15
9. ΑΕΛ 14 3 3 7 8 19 12
10. ΕΝΠ 13 12
11. ΕΡΜΗΣ 13 11
12. ΠΑΦΟΣ F.C. 14 11
13. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 14 11
14. ΑΓ. ΝΑΠΑ 13 4

Keywords
Τυχαία Θέματα