ΑΕΚ: Πανέτοιμοι για τα δύσκολα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ΑΕΚ, τώρα μπορούμε να βγάλουμε και τα πρώτα συμπεράσματα για το τι μας έδειξε στη μέχρι στιγμής αλάνθαστη πορεία της σε πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα της Λάρνακας μπορεί να είχε να κάνει με χαμηλότερου επιπέδου ομάδες, όμως ήταν σοβαρή και εκεί που χρειάστηκε έβγαλε και χαρακτήρα. Τέσσερεις κατά σειρά νίκες στην Ευρώπη, γεγονός που δεν έχει γίνει ξανά και αποτελεί ρεκόρ. Δύο εκτός έδρας νίκες με ανατροπή και δύο άνετες εντός έδρας νίκες χωρίς μάλιστα

να δεχθεί γκολ. Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ είχε την ευκαιρία και την ευχέρεια να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, αλλά άλλαξε και το σύστημά του κατά διαστήματα των αγώνων, όταν μπορούσε να το κάνει. Ίσως να ψάχνει και τον καλύτερο τρόπο για το πώς θα αντιμετωπίσει την επόμενή του αντίπαλο.

Η Σπαρτάκ Μόσχας δεν έχει καμία σχέση με τη Φολγκόρε και την Κλίφτονβιλ. Κάποιος μπορεί να συσχετίσει τη Σπαρτάκ με την Μπορντό, την οποία αντιμετώπισε πέρυσι στον τρίτο γύρο και πάλι η ΑΕΚ. Η διαφορά του πέρυσι με το φέτος είναι η ετοιμότητα των «κιτρινοπρασίνων». Σαφέστατα και η ομάδα της Λάρνακας είναι πιο έτοιμη απ’ ό,τι ήταν πέρυσι όταν θ’ αντιμετώπιζε την Μπορντό. Έχει τέσσερα παιχνίδια στην πλάτη της, αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο είναι και οι εμπειρίες τις οποίες έχει αποκομίσει από τις δύο περυσινές αναμετρήσεις με τους «Γιρονδίνους». Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ έβγαλε πολύ καλά στοιχεία στους δύο πρώτους γύρους και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής. Τέσσερεις νίκες, έντεκα γκολ υπέρ και τρία κατά. Πέντε διαφορετικοί σκόρερ και πέντε γκολ από τον Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να βοηθήσει την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της. Μπορεί η καθυστερημένη άφιξη του Ιμανόλ Ιντιάκεθ να μη σχολιάστηκε και με τον καλύτερο τρόπο, αλλά σε τελική ανάλυση δεν επηρέασε καθόλου την ομάδα. Προσαρμόστηκε σε χρόνο ρεκόρ και ο βοηθός του Αντόνιο Ιντάλγκο έβαλε το χέρι του, όπως και οι υπόλοιποι στο τεχνικό τιμ. Η ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμη και δεν θα είναι ούτε μέσα στο επόμενο διάστημα, έβγαλε στοιχεία ομάδας που είναι έτοιμη από καιρό. Φυσιολογικά μια ομάδα αρχίζει να ετοιμάζεται σταδιακά και να φτάνει σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τις πέντε με έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αν υπολογίσουμε μαζί και τους οκτώ, τουλάχιστον, αγώνες της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Μπορεί σε κάθε παιχνίδι ο Ισπανός τεχνικός να χρησιμοποίησε διαφορετική ενδεκάδα και σε κάποια διαστήματα να άλλαζε και τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, αλλά σίγουρα έχει κατασταλάξει στην πιο κατάλληλη ενδεκάδα και στον πιο κατάλληλο τρόπο για ν’ αντιμετωπίσει την ισχυρή, αλλά όχι ακτύπητη, Σπαρτάκ.

Το αντιμετωπίζουν ως πρόκληση
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την ερχόμενη Πέμπτη, στις έξι η ώρα, γεγονός το οποίο μπορεί να μην ευνοεί και τόσο τους «κιτρινοπράσινους», οι οποίοι θα έχουν με το μέρος τους τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον κόσμο τους. Στον επαναληπτικό με την Κλίφτονβιλ η προσέλευση ήταν αυξημένη σε σχέση με τον πρώτο φετινό ευρωπαϊκό αγώνα με τη Φολγκόρε. Στον πρώτο αγώνα με τους Ρώσους πρέπει ο κόσμος να δώσει βροντερό «παρών» και να σπρώξει την ομάδα του προς το θετικό αποτέλεσμα που θα της αφήνει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό της Μόσχας. Οι δυσκολίες είναι αναμενόμενες, όμως στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν τους αγώνες με τη Σπαρτάκ ως μια πρόκληση. Υπάρχει αισιοδοξία και άπαντες πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Η ομάδα της Λάρνακας θα είναι και ενισχυμένη με τους Τρουγιόλς, ο οποίος έχει προστεθεί στη λίστα, κι Ακοράν Ρέγιες. Ο δεύτερος θα είναι απόλυτα έτοιμος μέχρι τον επαναληπτικό. Ετοιμοπόλεμος και για τους δύο αγώνες θα είναι και ο Λαμπάν, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα