ΑΕΛ: Αρέσει ο Κέβιν Λαφράνς

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο μετεγγραφικός σχεδιασμός για την ΑΕΛ. Για τη θέση του αμυντικού είναι από την Τρίτη μαζί με την ομάδα στη Βουλγαρία ο κεντρικός αμυντικός από την Αϊτή (με γαλλικό διαβατήριο) Κέβιν Λεφράνς. Μάλιστα όλες οι πληροφορίες που έρχονται από το Μπάνσκο αναφέρουν ότι αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και, για την ώρα, οι πιθανότητες να αποκτηθεί είναι αρκετές.


Πέραν του αμυντικού, φαίνεται ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει καταλήξει στους εκλεκτούς του και για τη μεσαία γραμμή και για τον πλάγιο

επιθετικό. Ο εκλεκτός για τη θέση του επιτελικού είναι ο Βραζιλιάνος Ντανίλο Μπουένο. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αξιολόγησε τον 32χρονο άσο και έκρινε ότι μπορεί να δώσει στην ομάδα αυτό που της λείπει στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπουένο ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να αφιχθεί στη Βουλγαρία. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής έχει ιταλικό διαβατήριο και την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην Μποταφόνγκο με την οποία έπαιξε σε εννέα αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπουένο βγήκε ακόμη τρεις φορές εκτός Βραζιλίας, καθώς αγωνίστηκε σε ES Sahel, Mersín Idman Yurdυ και Ittihad Kalba.
Για τη θέση του πλάγιου επιθετικού, στο στόχαστρο της λεμεσιανής ομάδας έχει μπει ο 23χρονος Ντόλι Μένγκα. Ο γεννημένος στο Βέλγιο Αγκολέζος ποδοσφαιριστής είναι σε προχωρημένο στάδιο επαφών με τη λεμεσιανή ομάδα και σύντομα αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες μάλλον θα είναι θετικές. Ο Μένγκα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σταντάρ Λιέγης, ενώ ανήκει στην Μπράγκα, από την οποία πέρσι δόθηκε δανεικός στην Τοντέλα όπου είχε 7 συμμετοχές. Τη διετία 2012-14 αγωνίστηκε στη Λιρς. Είναι διεθνής με την Αγκόλα με την οποία μετρά 7 συμμετοχές και 1 γκολ.


Αν κλείσουν και οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές, τότε ο αριθμός των παικτών της λεμεσιανής ομάδας στον κατάλογο Α ανεβαίνει στους 16. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος εξ αυτών θα πρέπει να αποχωρήσει. Είναι λογικό ότι ο Κάρλος Οχενέ (ο οποίος να σημειώσουμε ότι από το βράδυ της Πέμπτης είναι στη Βουλγαρία) να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσει, αφού αρχικά δεν ήταν στα πλάνα και ακόμα δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος όταν έρθει η ώρα θα πάρει την απόφαση για το ποιος είναι ο περιττός εκείνη τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας.

Ενσωματώνονται οι Αφρικανοί
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, οριστικά μέχρι αύριο θα βρίσκονται στο Αθλητικό Κέντρο του Μπάνσκο οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Μπενγκούι και Σαβανέ. Την Πέμπτη οι δύο ποδοσφαιριστές εξασφάλισαν επιτέλους τη βίζα τους και θα πάρουν τον δρόμο για τη Βουλγαρία ώστε να ενταχθούν στο προπονητικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι από εβδομάδας, αν πάνε καλά και με τις μετεγγραφικές κινήσεις που είναι προ των πυλών, ο κ. Χριστοδούλου είναι πιθανόν να έχει όλο το ρόστερ στη διάθεσή του, άρα και τη δυνατότητα να αρχίσει να δουλεύει ακόμα πιο εντατικά στο θέμα τακτικής. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΕΛ θα δώσει και τα δύο φιλικά παιγνίδια που έχουν προγραμματιστεί στο Μπάνσκο, κι ο τεχνικός των «κιτρίνων» θα δει εάν και σε ποιον βαθμό έχουν αφομοιωθεί όλα αυτά που δουλεύει με τους παίκτες του καθημερινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα