Απόλλων: Πανέτοιμος για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Στην Κύπρο έπειτα από 17 ημέρες σκληρής προετοιμασίας βρίσκεται από χθες ο Απόλλωνας.

Οι «κυανόλευκοι» θα ξεκουραστούν και θα αρχίσουν να σκέφτονται την Γκρασχόπερς, αφού ο πρώτος αγώνας με τους Ελβετούς είναι την Πέμπτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και άπαντες αποφασισμένοι να κάνουν το πρώτο βήμα για να βρεθούν ξανά στα play offs της διοργάνωσης. Όπως έχει ανακοινωθεί από την ΟΥΕΦΑ, η αναμέτρηση στο Σεν

Γκάλεν θα αρχίσει στις 20:45 (ώρα Κύπρου).
Αυτό τόνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρώτο». «Από σήμερα η προσοχή μας είναι στραμμένη στο να προετοιμαστούμε μέσα στις επόμενες λίγες μέρες για τον πρώτο μας αγώνα, την ερχόμενη Πέμπτη, με την Γκράσχοπερς».


Η πρόβα τζενεράλε του Απόλλωνα στην Τούμπα στέφθηκε με επιτυχία. Η ομάδα της Λεμεσού είχε αρκετά καλή παρουσία, έδειξε ότι είναι σε καλό δρόμο και την ερχόμενη εβδομάδα πάει Ελβετία με αισιοδοξία και πάνω από όλα πανέτοιμη για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
Ο Πέδρο Εμάνουελ προψές δοκίμασε δύο σχήματα, τόσο το 4-1-3-2 όσο και το 4-1-4-1. Αυτά δούλεψε με τους παίκτες του στην προετοιμασία, με αυτά φαίνεται ότι θα πορευτεί ο Απόλλωνας στη νέα χρονιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός των κυπελλούχων έχει στα χέρια του το υλικό για να λειτουργήσει ο Απόλλωνας με αυτόν τον αγωνιστικό τρόπο.

Απ' ό,τι φαίνεται στον πρώτο αγώνα της χρονιάς θα είναι έντονο το κυπριακό στοιχείο στην 11άδα των «κυανολεύκων». Στυλιανού, Βασιλείου, Αγγελή και Κυριάκου φαίνεται ότι έχουν προβάδισμα (για να μην πούμε ότι «κλείδωσαν» τη θέση εν όψει Ελβετίας), ενώ και ο Πίττας είναι στο 50-50 με τον Αλεχάντρο για τη θέση του τραυματία Παπουλή. Δούλεψαν σκληρά στην προετοιμασία και ο προπονητής τους δείχνει διάθεση να τους ανταμείψει γι' αυτό. Φυσικά αυτό είναι καλό νέο για τον Απόλλωνα, αφού οι Λόπες, Ντουντού, Ρομπέρζ και Σακκέτι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους στη συνέχεια για ν' αλλάξουν τα δεδομένα και να πάρουν αυτήν τη φανέλα του βασικού.
Στα θετικά για τον Απόλλωνα και η παρουσία του Βινίσιους, αφού από τον Βραζιλιάνο αμυντικό ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας περιμένει πολλά. Σημειώνουμε επίσης το πρώτο γκολ -έστω και ανεπίσημο- που σημείωσε ο Πιέχ με την κυανόλευκη φανέλα. Γενικά ο Πέδρο Εμάνουελ έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του, όμως και το προχθεσινό φιλικό, όπως και τα προηγούμενα, δεν αποτελούν για τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας σημείο αναφοράς. Είναι απλά εργαλεία για να του δείξουν τον βαθμό ετοιμότητας και το κατά πόσο αφομοίωσαν οι ποδοσφαιριστές τα όσα δούλεψαν στις προπονήσεις.

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός
Με την απόκτηση του Βαλεντίν Ρόμπερζ ολοκληρώνεται ο μετεγγραφικός σχεδιασμός της ομάδας. Υπάρχει ακόμα μια θέση ανοικτή στον κατάλογο Α, όμως για την ώρα στον Απόλλωνα δεν σκοπεύουν να τη συμπληρώσουν. Μέχρι το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου υπάρχουν ακόμα 39 ημέρες, κι έτσι αν διαπιστωθεί ανάγκη για επιπλέον κίνηση αυτή θα γίνει από τον κ. Εμάνουελ σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Κίρζη. Αναμένεται ότι, τώρα που ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, κάποιοι νεαροί που δεν υπολογίζονται για τη φετινή περίοδο θα παραχωρηθούν δανεικοί, για να επιστρέψουν στον Απόλλωνα πιο έμπειροι και αγωνιστικά έτοιμοι για την πρώτη κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα