ΑΕΚ: Για το παρόν και το μέλλον

Είναι σαφείς οι προθέσεις της διοίκησης της ΑΕΚ και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Τσάβι Ρόκα. Επιδιώκουν όχι μόνο να διατηρήσουν σε ένα υψηλό επίπεδο την ΑΕΚ, αλλά να την ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο και να την καταστήσουν μόνιμη πρωταγωνίστρια και διεκδικήτρια τίτλων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι παράλληλα με την ενίσχυση της ομάδας, έγιναν και γίνονται όχι απλώς ανανεώσεις, αλλά επεκτάσεις συμβολαίων παιχτών που πιστεύεται

ότι έχουν τις δυνατότητες και την προοπτική να ανταποκριθούν σε βάθος χρόνου στο πλάνο του Ρόκα. Εν ολίγοις, διοίκηση και Ρόκα θέλουν, πλέον, το πλάνο τους να εκμεταλλευτεί τη λειτουργικότητά του και να αρχίσει να αποδίδει καρπούς, φέρνοντας τίτλους και μεγάλες επιτυχίες.

Επεξέτεινε και ο Εγγλέζου

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, χθες ανακοινώθηκε ότι και ο Νικόλας Εγγλέζου επέκτεινε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ μέχρι τον Μάιο του 2018. Ο Εγγλέζου είχε μια πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στη λήξασα περίοδο. Αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια (19 ως βασικός) πετυχαίνοντας και τρία γκολ. Ο ενθουσιασμός, ο δυναμισμός και η ποιότητα τον καθιέρωσαν στις βασικές επιλογές της ΑΕΚ και αναμένεται ότι στη νέα χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερος.

Πρώτος στόχος η Ευρώπη

Στην ΑΕΚ γενικώς αποφεύγουν να θέτουν μεγαλεπήβολους στόχους, αλλά η πορεία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια και ο προγραμματισμός που γίνεται φανερώνει πως και φέτος θα πάει για μεγάλα πράγματα. Πρώτος στόχος θα είναι είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μπορεί να μη λέγεται ευθέως, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι η ομάδα μπορεί να εκπληρώσει τον στόχο της, αν και στην πορεία δεν θα εξαρτηθούν τα πάντα από την ίδια. Το πρώτο εμπόδιο της Φολγκόρε δεν μπορεί να σταματήσει την ΑΕΚ και ενδεχομένως και το δεύτερο, είτε αυτό λέγεται Ντιφεντάρτζε, είτε Κλιφτονβίλ. Συνεπώς, υπάρχει πολύ μεγάλη προοπτική η λαρνακιώτικη ομάδα να βρίσκεται στην κλήρωση του γ' προκριματικού και βλέπει... Σε καμία όμως περίπτωση δεν υπάρχει αφησυχασμός, δείγμα της σωστής νοοτροπίας που έχει η ομάδα.

Νοοτροπία και τακτική

Πρόκειται για ένα σημαντικό στοίχημα, αυτό της νοοτροπίας, που κέρδισε τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ, παράλληλα με εκείνο της αφοσίωσης σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο παιχνιδιού. Η ΑΕΚ έχει ταυτότητα και χαρακτήρα στο παιχνίδι της. Οι περισσότεροι παίχτες αγωνίστηκαν πάρα πολλά παιχνίδια μαζί και αυτό βοηθά και τους νέους να ενσωματωθπύν άμεσα στην ομάδα. Πάνω σε αυτήν τη λογική έγιναν μαζικές ανανεώσεις συμβολαίων, παιχτών του βασικού κορμού. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που δεν υπήρξε πανικός, τουλάχιστον στη διοίκηση και στον Ρόκα, για το θέμα της καθυστερημένης άφιξης του νέου προπονητή της ομάδας. Ο Ιμάνος Ιντιάκεθ γνωρίζει πού θα έρθει και τι θα συναντήσει, δίνοντας συνέχεια στο έργο που επιτελείται στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα θα φέρει και νέες ιδέες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει το dna της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα