ΑΕΚ: Για να έχει συνέχεια το όνειρο…

Μετά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής και, βασικά, την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση και τη νίκη της ΑΕΚ στη Λευκωσία σε βάρος της Ομόνοιας, η ομάδα της Λάρνακας απέκτησε εκ νέου το δικαίωμα στο όνειρο για την κατάκτηση του τίτλου. Οι βαθμοί που τη χωρίζουν από την κορυφή μειώθηκαν σε τέσσερις και στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα επιδιώξει να κρατήσει το όνειρο ζωντανό.

Ο σημερινός στόχος είναι ένας και μοναδικός

για τους Λαρνακείς: Να κερδίσουν, έτσι ώστε την επόμενη εβδομάδα να ταξιδέψουν στο ΓΣΠ και να χτυπήσουν τα ρέστα τους απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Όλοι στην ΑΕΚ αντιλαμβάνονται πόσο υψηλός θα είναι ο βαθμός δυσκολίας απέναντι στον φορμαρισμένο Απόλλωνα. Η λεμεσιανή ομάδα, άλλωστε, είναι ισόβαθμη με την ΑΕΚ και έχει τις ίδιες προσδοκίες μ' αυτήν. Οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, όμως, δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και, με τη στήριξη του κόσμου τους, να φτάσουν σε μια σπουδαίας σημασίας επιτυχία.

Τακτική και πάθος

Σε κρίσιμα παιχνίδια σαν το σημερινό, στα οποία δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης και για τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ θα χρειαστεί να φορέσει το καλό της κοστούμι και όχι εκείνο που... έβαλε στο περασμένο παιχνίδι με την Ομόνοια, έστω και αν κέρδισε. Θα είναι πολύ σημαντικό για τους παίχτες του Ιδιάκεθ να βγάλουν πάθος και να έχουν δυναμική στο παιχνίδι τους, κερδίζοντας τις μάχες σε άμυνα και επίθεση. Επίσης, καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει και η τακτική που θα ακολουθήσει η ΑΕΚ, απέναντι σε μια αρκετά ποιοτική ομάδα, που παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί να έχει υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι της η ομάδα της Λάρνακας και να επιχειρήσει να ελέγξει τον ρυθμό. «Κλειδί» ίσως θα αποδειχθεί το μπλοκάρισμα των επιθετικών ατού του Απόλλωνα και κυρίως των Παπουλή και Ντα Σίλβα, αλλά και του Πέδρο, που παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Επιπλέον, θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό επιθετικά και να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των Τομάς και Τετέ, ώστε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα