Άλλο ένα πράσινο «κατόρθωμα»

Η ήττα στο τέλος (σαν αποτέλεσμα), μπορεί αν προήλθε από το λάθος του Δημήτρη Μασιά, αλλά αυτό δεν δίνει άλλοθι στους παίκτες της Ομόνοιας. Γιατί το ψητό της υπόθεσης ήταν τα προηγούμενα 88 λεπτά, η προβληματική εικόνα της ομάδας στην οποία στάθηκε επί το πλείστον και ο Ανδρέας Δημητρίου. Και πιθανή ισοπαλία, αποτυχία θα ήταν.

Απέναντι σε μία ομάδα με κουρελιασμένο ηθικό και σαφώς λιγότερα κίνητρα, κατάφεραν να φύγουν χωρίς βαθμό και να μειώσουν δραστικά τις ελπίδες τους για την Ευρώπη. Ελπίζει φυσικά, αλλά αυτός ο αγώνας ήταν ο πιο «βατός», ενώ το θέμα δεν είναι μόνο οι βαθμολογικές διαφορές,

αλλά η απόδοση και η νοοτροπία. Δεν τους πήρε μεν από κάτω, που έμειναν χωρίς τον Χριστοφή και που έχασαν το πέναλτι, προηγήθηκαν 1-0, αλλά μέχρις εκεί. Και ας σκόραραν ξανά μετά την ισοφάριση της «Κυρίας» και ας ισοφάρισαν στη συνέχεια.

Η διαχείριση για πολλοστή φορά ήταν κάκιστη. Μόλις η αντίπαλος πάτησε λίγο καλά στο γήπεδο (μετά το 25'), η Ομόνοια έδειξε πάλι τις τρομερές της αδυναμίες. Πάλι τρία εύκολα γκολ, που μπαίνουν στη μακρά μαύρη λίστα με τα τζάμπα τέρματα (από τα 48 συνολικά παρακαλώ) που δέχτηκε φέτος η Ομόνοια. Γκολ που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ και ανύπαρκτα μαρκαρίσματα στο 1ο. Στο 2ο ο ποιο κοντός ίσως παίκτης της Ομόνοιας, ο Μαργκάσα, βρέθηκε να μαρκάρει από την αρχή της φάσης (αυτό έχει σημασία) τον πιο ικανό κεφαλοσφαιριστή της Ανόρθωσης (Βίκτορ). Στο 3ο, άλλο ένα γλίστρημα (άτυχη στιγμή, αλλά πόσες φορές να συμβεί ) με την ομάδα σε ανισορροπία.

Ακόμη και στη φάση του 88' όταν εκτελέστηκε το φάουλ οι παίκτες της δεν ήταν σε εγρήγορση. Προσθέστε και σ' αυτό μία σπατάλη μισής ώρας στην επανάληψη, όπου όχι απλά δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, αλλά φλέρταρε και με 4ο γκολ στο πλεκτό της. Οι πλείστοι παίκτες της Ομόνοιας έστειλαν άλλο ένα αρνητικό μήνυμα. Απέδειξαν ακόμη και στους λίγους που τους πίστωναν, ότι η ομάδα αυτή χτίστηκε εντελώς λάθος, ότι και σε ατομικό επίπεδο έχει τρομερές αδυναμίες και ότι οι πολλές αλλαγές είναι αναπόφευκτες. Η διοίκηση προσπάθησε να τους προφυλάξει ώστε να μείνουν συγκεντρωμένοι, αλλά όταν δεν μπορούν να προφυλάξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα