ΑΕΚ: Φέτος έχει την εμπειρία

Οι «κιτρινοπράσινοι» βλέπουν μόνο μπροστά και παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Μπορεί η ΑΕΚ να είναι στην κορυφή, μπορεί να είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια χειμώνα, μπορεί να παίρνει τ’ αποτελέσματα, μπορεί, μπορεί, αλλά το μεγαλύτερό της πλεονέκτημα, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια που έκανε πρωταθλητισμό, είναι η εμπειρία. Εμπειρία η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο για να πετύχει τον στόχο της. Εμπειρία στο να αντιμετωπίζει παιχνίδια «κλειδιά» και καθοριστικά. Κερδίζει ντέρμπι, κερδίζει μικρομεσαίες

ομάδες με άνεση, σπάει μεγάλης διάρκειας αρνητικές παραδόσεις και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον κόσμο της. Εκτός από τις εμπειρίες που απέκτησε σαν ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, έχει και περισσότερους παίκτες στο ρόστερ της, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τίτλους με τις προηγούμενές τους ομάδες. Τρισκόφσκι, Χαραλάμπους, Άλβες και Λαμπάν ήταν από πριν στην ομάδα και έχουν κατακτήσει τίτλους με τις πρώην ομάδες τους. Τώρα στο ρόστερ είναι και οι Γιωργαλλίδης και Χαραλαμπίδης.

Δύο ποδοσφαιριστές με πολλές εμπειρίες και κατακτήσεις τίτλων. Με την παρουσία τους και μόνο στ’ αποδυτήρια έχουν μια κουβέντα και μια συμβουλή να δώσουν στους υπόλοιπους. Όμως και με την αγωνιστική τους συμβολή, ειδικά ο Χαραλαμπίδης, αλλά και ο Γιωργαλλίδης που θα κληθεί ν’ αντικαταστήσει τον τραυματία Μίνιο, αναμένεται να δικαιώσουν αυτούς που τους επέλεξαν για να βρίσκονται στο ρόστερ της φετινής ΑΕΚ. Αν προσθέσουμε και τη ραχοκοκκαλιά των προηγούμενων χρόνων, τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι «κιτρινοπράσινοι» είναι πιο έτοιμοι από ποτέ για να αντέξουν στην κορυφή μέχρι το τέλος. Χρειάζεται αντοχές μεγάλες και αντίδοτα για την αναμενόμενη πίεση της κορυφής. Μπορεί να φαίνεται εύκολο να είναι κάποιος στην κορυφή, αλλά το πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις σταθερός μέχρι το τέλος για να κρατηθείς ψηλά. Όλοι σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά και έχουν ένα έξτρα κίνητρο, να κερδίζουν την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος. Για όλα τα πιο πάνω ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ καλείται να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να πετύχει η ομάδα της Λάρνακας τον στόχο της.

Απουσίες και διαχείριση

Οι τρεις απουσίες για το επόμενο διάστημα είναι δεδομένες. Εκτός από τον μακροχρόνια απόντα Τομάς, αλλά και τον Τρισκόφσκι που θα χάσει ακόμη δύο παιχνίδια, στο απουσιολόγιο για τον αγώνα με την Αναγέννηση θα βρίσκεται και ο Μίνιο. Έτσι ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ καλείται να διαχειριστεί σωστά το διαθέσιμο υλικό του, αν και κάποιες θέσεις θεωρούνται δεδομένες. Στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, πριν από το ντέρμπι με τον Απόλλωνα και χωρίς να υποτιμά κάποια ομάδα, ο Βάσκος τεχνικός θα πρέπει να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες και ευκαιρίες σε κάποιους άλλους. Επίσης, ιδιαίτερη διαχείριση θα χρειαστεί και η περίπτωση του Ορτίθ, ο οποίος έχει τρεις κίτρινες κάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα