«Πονοκεφαλιάζει» ο Πάμπος για τους τραυματίες

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΛ για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Ερμή. Και αυτό γιατί πέντε ποδοσφαιριστές ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στις τελευταίες προπονήσεις. Πέραν από τους γνωστούς τραυματίες Τζούνιορ και Σαβανέ, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Σοάρες, Λούκας και Αϊρόσα. Και χθες οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν ακολούθησαν τον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων και για την ώρα είναι αμφίβολοι για τη δύσκολη έξοδο στη Λάρνακα.

Πάντως στις τάξεις της ΑΕΛ

εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μέχρι την Κυριακή θα είναι είτε όλοι έτοιμοι είτε οι περισσότεροι. Μεσολαβούν ακόμα τρεις προπονήσεις και η πιο καθοριστική είναι η αυριανή. Χθες βγήκαν αισιόδοξα μηνύματα για τον Τζούνιορ, ο οποίος ναι μεν προπονήθηκε ατομικά, όμως ανέβασε ρυθμούς κι αυτό κάνει τους ανθρώπους της λεμεσιανής ομάδας να αισιοδοξούν ότι μπορεί να προλάβει.

Όπως είναι λογικό ο κ. Χριστοδούλου περιμένει να δει τι θα γίνει με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές πριν αποφασίσει το πώς θα παρατάξει την ομάδα του.

Λύσεις υπάρχουν και αυτό φάνηκε και στα προηγούμενα παιγνίδια. Όμως ο Κύπριος τεχνικός δεν θα θέλει με τίποτα σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα, όπως αυτός που ακολουθεί, να έχει απουσίες, κυρίως στη μεσαία γραμμή, αφού Σοάρες και Λούκας είναι μαζί με τους Ρομό, Σιέλη και Φορτούνα οι σταθερότεροι και κορυφαίοι παίκτες της ομάδας.

Στα τελευταία δύο ντέρμπι, πέραν των νικών φυσικά, ο κ. Χριστοδούλου ήταν ευχαριστημένος για έναν ακόμα λόγο. Για την παρουσία του Ντανίλο Μπουένο, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού και ανταποκρίθηκε πλήρως. Ο τεχνικός της ΑΕΛ περιμένει πολλά από τον Βραζιλιάνο, αφού είναι ουσιαστικά το μοναδικό δεκάρι της ομάδας (ανεξάρτητα αν μπορούν να αγωνιστούν σε αυτήν τη θέση και οι Σαβανέ, Λούκας και Παπάνγκο) και ο Μπουένο, μετά από μια περίοδο μέτρια για τα δεδομένα του, φανέρωσε πτυχές του ταλέντου του. Να μην ξεχνάμε ότι ο Μπουένο ήρθε στην Κύπρο τον Αύγουστο χωρίς ξεκούραση, αφού αγωνιζόταν κανονικά με την πρώην ομάδα του.

Η ΑΕΛ τελείωσε με τα ντέρμπι και τώρα έχει στον δρόμο της ένα πιο βατό πρόγραμμα. Βατό, όχι εύκολο, αφού τα παιγνίδια που ακολουθούν κρύβουν παγίδες και δυσκολίες. Πρώτο και καλύτερο το παιγνίδι στη Λάρνακα με τον Ερμή. Το τρίποντο είναι επιτακτική ανάγκη για πολλούς λόγους. Ο πρώτος για να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική της πορεία στο πρωτάθλημα. Ο δεύτερος για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με το τέλος του πρώτου γύρου. Ο τρίτος γιατί θα φθάσει στους 30 βαθμούς και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της σε 13 αγώνες, που είναι από την περίοδο 2013-14. Ο τέταρτος για να αρχίσει με το δεξί το πρόγραμμα αγώνων που, αν το εκμεταλλευτεί, θα την εκτοξεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα