ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Αποχωρεί από την Προεδρία της «Κυρίας», χαρίζοντας τις μετοχές του

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες στην Ανόρθωση με την εντελώς ξαφνική παραίτηση του Χρίστου Πουλλαΐδη από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας και μέλους του Δ.Σ. Εξέλιξη την οποία σαφώς και κανείς δεν ανέμενε, αν και το τελευταίο διάστημα δεχόταν έντονη κριτική για την αγωνιστική εικόνα της Ανόρθωσης.

Ο Χρίστος Πουλλαΐδης, στη γραπτή δήλωση-παραίτηση, χαρακτηρίζει άμεση και αμετάκλητη την αποχώρησή του από την Ανόρθωση, προτάσσοντας ως μοναδικό λόγο της απόφασής του τις αυξημένες επαγγελματικές του

υποχρεώσεις στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει αυτά που ο ίδιος θα ήθελε. Ο Χρίστος Πουλλαΐδης ανέλαβε το δικό του μερίδιο ευθύνης, όπως τονίζει, για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ενώ, ταυτόχρονα, ευελπιστεί ότι θα βρεθούν τα κατάλληλα άτομα για να αναλάβουν.

Στο μεταξύ, έπειτα από έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. εξετάστηκε διεξοδικά το όλο θέμα με την παραίτηση Πουλλαΐδη. Ο τέως πλέον Πρόεδρος, με επιστολή του μάλιστα προς το Δ.Σ., αναφέρει πως χαρίζει τις μετοχές του στον Σύλλογο μεταβιβάζοντάς τες μέσω πληρεξουσίου.

«Πρώτιστή μας προτεραιότητα ήταν η οικονομική επιβίωση του Συλλόγου. Αυτό επιδιώξαμε και το πετύχαμε, θεσπίζοντας διαδικασίες χρηστής διοίκησης και διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας, διοίκησης και διαχείρισης των οικονομικών.
»Στο επίπεδο της οικονομικής εξυγίανσης σίγουρα πετύχαμε πολλά. Δυστυχώς, όμως, στο αγωνιστικό μέρος η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα δεν είναι αντάξια της ιστορίας και του εκτοπίσματος του Συλλόγου μας.

Δεν είναι του παρόντος να εκτεθούν οι λόγοι, που κατά τη γνώμη μου έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Αναμφίβολα ένα μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την εξέλιξη μου ανήκει και το αναλαμβάνω. Οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στο εξωτερικό με αναγκάζουν να απουσιάζω ολοένα και μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα εκτός Κύπρου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να προσφέρω αυτά που θα ήθελα στη διοίκηση της Εταιρείας μας και στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ανόρθωσης.

»Ευελπιστώ ότι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές θα βρεθούν κατάλληλα και ικανά άτομα που θα μπορέσουν να αναλάβουν και να βοηθήσουν. Η διασφάλιση της ενότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη γραπτή του δήλωση ο Χρίστος Πουλλαΐδης.

Παρελθόν ο Σάβιτς
Επιλογή του καλοκαιριού από τον τότε τεχνικό διευθυντή Αλμπέρτο Μπενίτο ο Σέρβος αμυντικός Μίλαν Σάβιτς. Από χθες ο εν λόγω ποδοσφαιριστής δεν ανήκει στην οικογένεια της Ανόρθωσης, καθώς λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του. Χαρακτηριστικό του Μίλαν Σάβιτς είναι ότι δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο παιχνίδι της Ανόρθωσης.

Ο ίδιος πάντως σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο εξέφρασε τον θυμό του για την εξέλιξη αυτήν. «Τελείωσε!! Δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι επειδή δεν πήρα καμία ευκαιρία και είμαι θυμωμένος γι' αυτό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Μπορώ να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους (παίκτες, ανθρώπους της ομάδας, ανθρώπους στη Λάρνακα). Θα το ήθελα πολύ να επιστρέψω μια μέρα εδώ και να είμαι ευπρόσδεκτος» .

Επιστροφές
Η προετοιμασία της Ανόρθωσης για το πολύ δύσκολο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα την Κυριακή συνεχίζεται σήμερα. Στόχος, όσο και αν φαντάζει δύσκολο, είναι η επιστροφή στις νίκες και η βελτίωση της βαθμολογικής θέσης.

Ο Ισραηλινός προπονητής Ρόνι Λέβι μετρά επιστροφές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ο Γκονσάλβες εξέτισε την τιμωρία του και έχει τεθεί στη διάθεσή του. Οι Καμπρέρα και Κολούνγκα έχουν ανεβάσει τον ρυθμό τους και διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Επίσης, επικρατεί αισιοδοξία ότι και ο Φύτος Κυριάκου θα μπορεί ν' αγωνιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα