Ά.Αναστασιάδη:Πάνω από €1 εκατ. σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Μέσω του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης έχουν δοθεί πάνω από €1 εκατ. σε μαθητές που έχουν ανάγκη, δήλωσε η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, μιλώντας σε εκδήλωση των κυριών της Ελληνορθόδοξης Φιλόπτωχου Κοινότητας, στη Νέα Υόρκη, τις οποίες και ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η κ. Αναστασιάδη, «η οποία συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στη Νέα

Υόρκη για τις εργασίες της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρακάθισε το μεσημέρι της Τετάρτης, 20 Σεπτεμβρίου 2017, σε γεύμα που παρέθεσε η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Melania Tramp στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών».

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, προστίθεται, «είχε την ευκαιρία να γνωρίσει συζύγους των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στις εργασίες της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης».

Η κ. Αναστασιάδη, συνεχίζει η ανακοίνωση, «είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη σύζυγο του Τούρκου Προέδρου Emine Erdogan, στην οποία εξέφρασε την επιθυμία των Κυπρίων για την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».

«Το απόγευμα, η Πρώτη Κυρία, συνοδευόμενη από τον Γενικό Πρόξενο Βασίλειο Φιλίππου, παρέστη σε τσάι που προσέφεραν προς τιμήν της οι κυρίες της Ελληνορθόδοξης Φιλόπτωχου Κοινότητας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «μιλώντας στους παρευρισκόμενους, η Πρώτη Κυρία, αφού ευχαρίστησε της διοργανώτριες Μαρίνα Κουκουνδρή και Φρόσω Μπέη για τη δεξίωση, εξέφρασε την εκτίμησή της προς την οργάνωση της Φιλόπτωχου για την προσφορά τους στη δημιουργία του ‘Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης’».

Η κ. Αναστασιάδη σημείωσε ότι χάρη στη βοήθεια τους «έχουν εγκριθεί 355 μαθητές πέρσι, ενώ φέτος εγκρίθηκαν 500 αιτητές. Δόθηκαν πάνω από 1 εκ. ευρώ σε μαθητές που έχουν ανάγκη».

Ακολούθως, αναφέρεται, παρευρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε η σύζυγος του Καναδού Πρωθυπουργού Sophie Grégoire Trudeau.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Πρώτη Κυρία και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου 2017, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ το ίδιο βράδυ παρέστησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κατά την οποία τιμήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς».

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα