Απίστευτος Ρόσι... κανονικά στο Γκραν Πρι της Αραγωνίας

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, τρεις μόλις εβδομάδες μετά το κάταγμα που υπέστη στην κνήμη και την περόνη του δεξιού ποδιού, θα πάρει κανονικά μέρος στο γκραν πρι της Αραγωνίας για το MotoGP.

O Ιταλός αναβάτης της Yamaha, κόντρα σε όλους και σε όλα, διέψευσε όλες τις εκτιμήσεις και κατάφερε κάτι το ασύλληπτο, που τον καθιστά κορυφαίο αναβάτη όλων των εποχών.

Τις τελευταίες ώρες, ήταν γνωστό ότι ο «γιατρός» θα πάρει κανονικά μέρος στο γκραν πρι

της Αραγωνίας, ωστόσο ήρθε και επίσημη επιβεβαίωση με την ανακοίνωση της Yamaha που αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα ο Βαλεντίνο Ρόσι ολοκλήρωσε με επιτυχία την υποχρεωτική ιατρική εξέταση που έγινε από τον επικεφαλής γιατρό της πίστας MotorLand Aragon, Κλεμέντε Μίλαν. Αυτός δήλωσε ότι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ικανός για να αγωνιστεί, 21 ημέρες αφότου τραυματίστηκε στο πόδι».

Ο «γιατρός», ο οποίος χρησιμοποιεί ακόμη πατερίτσες για να περπατήσει, θα λάβει μέρος στα αυριανά ελεύθερα δοκιμαστικά, προκειμένου να τεστάρει την ετοιμότητά του να αγωνιστεί την Κυριακή. «Θα έχω την αληθινή απάντηση μετά το FP1 (σ.σ. το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών), επειδή το να καβαλήσω την M1 θα είναι μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση. Θα δούμε», είχε δηλώσει χθες ο 38χρονος, όταν πήρε το "Ο.Κ." για να κάνει το ταξίδι στην Ισπανία.

Ο Ρόσι, ο οποίος απουσίασε από το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο, που διεξήχθη στην πίστα του Μιζάνο, είναι τέταρτος στη γενική κατάταξη, 42 βαθμούς πίσω από τον Ισπανό κάτοχο του τίτλου, Μαρκ Μάρκεθ (Honda), και τον Ιταλό Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) που «συγκατοικούν» με 199 βαθμούς στην πρώτη θέση, ενώ απομένουν πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση του MotoGP. Ο 24χρονος Ολλανδός αναβάτης αγώνων Superbike της Yamaha, Μίχαελ φαν ντερ Μαρκ, βρίσκεται σε... επιφυλακή για να αντικαταστήσει τον Ρόσι, ωστόσο δεν έχει οδηγήσει ποτέ στο παρελθόν μηχανή του MotoGP.

Keywords
Τυχαία Θέματα