Α. Πάντζης: Η στιγμή που η πραγματικότητα φτάνει την φαντασία

Ήταν Τετάρτη 8 Μαΐου όταν οι Αρχές που διεξάγουν έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό των θυμάτων του 35χρονου καθ΄ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, εντόπισαν και ανέσυραν από την λίμνη του θανάτου ένα αντικείμενο.

Επρόκειτο για ένα μπλε χαλί μέσα στο οποίο υπήρχαν πέτρες, ξύλα και σφουγγάρια.

Το ασυνήθιστο εύρημα προκάλεσε έντονη σεναριολογία για το πώς συνδέεται με τα αποτρόπαια εγκλήματα του «Ορέστη», ωστόσο η αλήθεια «έλαμψε» λίγο αργότερα.

Ο

καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Κύπριος σκηνοθέτης Ανδρέας Πάντζης, αφού πρώτα ενημερώθηκε από συνεργάτες του για το εύρημα στην λίμνη, ενημέρωσε με την σειρά του τις Αρχές.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο κ. Πάντζης ανέφερε πως όταν οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για το τι εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό θεώρησε σωστό να ενημερώσει με την σειρά του τις Αρχές για το γεγονός ότι το 1991, στα πλαίσια των γυρισμάτων της ταινίας του «Η Σφαγή του Κόκορα», είχε ριχθεί ένα αντικείμενο στην εν λόγω λίμνη.

Αργότερα διαπιστώθηκε πως το εν λόγω αντικείμενο, ήταν το υποτιθέμενο πτώμα ενός Αμερικανού, το οποίο πέταξαν στην λίμνη δύο Έλληνες, στην ταινία.

Για τις ανάγκες της ταινίας, είχε δημιουργηθεί ένα ομοίωμα σορού με το χαλί, τις πέτρες και τα ξύλα.

Κληθείς να σχολιάσει πώς ένιωσε για το γεγονός ότι ο 35χρονος επέλεξε την Κόκκινη Λίμνη για να αφήσει εκεί τα θύματα του, ο κ. Πάντζης ανέφερε «εξεπλάγην, είναι η στιγμή που η πραγματικότητα φτάνει την φαντασία».

Όπως είπε, είχε επιλέξει την Κόκκινη Λίμνη για την ταινία του εξαιτίας του χρώματος, καθώς προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον συμβολισμό των χρωμάτων. Για τον ίδιο λόγο επέλεξε και το μπλε χαλί στο οποίο τύλιξαν οι δύο Έλληνες το πτώμα του Αμερικανού στην «Σφαγή του Κόκορα».

Σημείωσε, παράλληλα, πως ο 35χρονος καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, φέρεται να ήταν μελετημένος.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο κ. Πάντζης αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Βουλγαρία καθώς κλήθηκε από την Εθνική Όπερα της χώρας για να σκηνοθετήσει το έργο «Απόλλωνας και Υάκινθος», το οποίο ο Μότσαρτ έγραψε σε ηλικία 12 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα