F1: Το ολλανδικό γκραν πρι επιστρέφει

Το ολλανδικό γκραν πρι αναμένεται να επιστρέψει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα για το 2020, ύστερα από απουσία 35 χρόνων. Η επιβεβαίωση της επιστροφής στην ιστορική πίστα του Ζάντφορτ, η οποία φιλοξένησε για τελευταία φορά τον αγώνα το 1985, αναμένεται την Τρίτη. Το ολλανδικό γκραν πρι αναμένεται να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Μαΐου, με αποτέλεσμα να πάρει την θέση του ισπανικού γκραν πρι στο καλαντάρι. Ερωτηθείς για να επιβεβαιώσει την συμφωνία, ο πρόεδρος της Φόρμουλα Ένα, Τσέις Κάρεϊ, δήλωσε στο BBC

Sport: «Δεν προαναγγέλλω ανακοινώσεις. Θα το ανακοινώσουμε, όταν το ανακοινώσουμε την Τρίτη».

Οι διοικούντες την Φόρμουλα Ένα ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν από το αυξημένο ενδιαφέρον για τον οδηγό της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, και ιδιαίτερα στην πατρίδα του. Δεδομένου ότι ο Φερστάπεν είναι ένα από τα μεγάλα «αστέρια» του πρωταθλήματος, μεγάλοι αριθμοί Ολλανδών οπαδών παρακολουθούν τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα στην Ευρώπη, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων φορούν (πορτοκαλί) φανέλες στα εθνικά χρώματα. Έτσι, αναμένεται ότι θα εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια για τον αγώνα στο Ζάντφορτ. Ο τελευταίος αγώνας στην συγκεκριμένη πίστα έλαβε χώρα στις 25 Αυγούστου 1985 με νικητή τον Νίκι Λάουντα.

Το Ζάντφορτ θα είναι η δεύτερη νέα πίστα που θα προστεθεί στο καλαντάρι της Φόρμουλα Ένα το 2020, ύστερα από την ανακοίνωση για την διεξαγωγή αγώνα στους δρόμους της πρωτεύουσας του Βιετνάμ, Ανόι. Εάν δεν «κοπούν» κάποια γκραν πρι από το αγωνιστικό πρόγραμμα, αυτό σημαίνει ότι το καλαντάρι του 2020 θα περιλαμβάνει τον αριθμό ρεκόρ των 23 αγώνων, όταν οι ομάδες θέλουν το συγκεκριμένο νούμερο να μείνει στους 21, όπως είναι σήμερα, ή και να μειωθεί.

Όμως, στο τέλος της σεζόν λήγει το συμβόλαιο πέντε γκραν πρι (σ.σ. σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Μεξικό και Ισπανία) και γνώστες της Φόρμουλα Ένα έλεγαν το περασμένο τριήμερο στο ισπανικό γκραν πρι ότι τουλάχιστον δύο και ενδεχομένως τρία από αυτά είναι πιθανό να «κοπούν» από το καλαντάρι.

Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι επιτεύχθηκε «κατ' αρχήν συμφωνία», προκειμένου το ιταλικό γκραν πρι να συνεχίσει να διεξάγεται στην Μόντσα έως το 2024, αφού οι άνθρωποι της Φόρμουλα Ένα τα βρήκαν με τους υπευθύνους του αγώνα ως προς το κόστος του νέου συμβολαίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν «πέσει» οι υπογραφές. Επίσης, λέγεται ότι το Σίλβερστοουν βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο καινούριας συμφωνίας, ωστόσο οι αγώνες σε Γερμανία, Μεξικό και Ισπανία είναι... ευάλωτοι και μπορούν να «κοπούν» άπαντες από το καλαντάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα