WADA: «Θα γίνουν στοχευμένες εξετάσεις» (pic)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να έχει βλάψει την προσπάθεια για καθαρό αθλητισμό και ότι σχεδιάστηκαν «πρόσθετες στοχευμένες δοκιμές» για την εξάλειψη των κενών, όταν η δράση θα συνεχιστεί.

Οι αθλητές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις μειώσεις των εξετάσεων για απαγορευμένες ουσίες.

Ο WADA, σε ένα έγγραφο για αθλητές που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του αργά χθες, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά όπου τα επίπεδα των εξετάσεων είχαν μειωθεί εντελώς.

Ανέφερε επίσης ότι ήταν σε στενή επαφή με οργανισμούς κατά του ντόπινγκ για να βρει τους καλύτερους τρόπους αποτελεσματικότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Όταν το αθλητικό τοπίο επιστρέψει σε μια ορισμένη ομαλότητα, αυτά τα «κενά» στις εξετάσεις θα αντιμετωπιστούν μέσω πρόσθετων στοχευμένων εξετάσεων, δεδομένου ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση πληροφοριών και οι έρευνες», ανέφερε ο WADA.

«Η τοποθέτηση της δημόσιας υγείας πάνω από τις ανάγκες του συστήματος αντι-ντόπινγκ σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Ωστόσο, υπάρχει πολύ λιγότερη προπόνηση και πραγματοποιούνται πολύ λιγότερες διοργανώσεις.»

Ο WADA είπε ότι τα δείγματα ελέγχου ντόπινγκ συνέχισαν να αποθηκεύονται για μελλοντική ανάλυση και, με τη βοήθεια του «βιολογικού διαβατηρίου» του αθλητή, ορισμένα δείγματα που θα συλλέγουν μετά την περίοδο αυτή ενδέχεται να αποκαλύψουν ντόπινγκ που συνέβη πριν.

«Ο WADA αξιολογεί επίσης τι λειτούργησε καλά και τι αποδείχθηκε δύσκολο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές. Για το σκοπό αυτό, ο WADA δημιουργεί μια ομάδα εργασίας «στρατηγικών εξετάσεων» για να μάθει από αυτήν την εμπειρία και να δει πώς το σύστημα αντι-ντόπινγκ μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από αυτήν την εμπειρία».

WADA publishes updated Question and Answer document for athletes related to COVID-19: https://t.co/XTnto73KxF

— WADA (@wada_ama) May 26, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα