UEFA: Απάντηση που ενδιαφέρει Ανόρθωση και Ομόνοια

Μια απάντηση που ενδιαφέρει άμεσα και την Ανόρθωση σε περίπτωση που φτάσει μέχρι την UEFA για να καταγγείλει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας, δόθηκε για το πρωτάθλημα της Ολλανδίας.

Η ΑΖ ισοβαθμούσε με τον Άγιαξ, όμως, λόγω διαφοράς τερμάτων βρισκόταν στη 2η θέση, όταν αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού. Μάλιστα η Αλκμάαρ κέρδισε και στα δυο παιχνίδια των Αίαντα, όμως, στην Ολλανδία μετράει η διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η Ολλανδική

Ομοσπονδία επίσης δεν ανέδειξε πρωταθλητή, δεν είχε υποβιβασμούς, αλλά ούτε ανόδους, με αποτέλεσμα οι ομάδες που ένιωθαν αδικημένες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. . 

Πρώτα οι Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ (πρωτοπόρους στη Β’ Κατηγορία, Keuken Divisie) προσέφυγαν στα δικαστήρια, ζητώντας να προαχθούν στην Erepisie και ακολούθησε η ΑΖ που κινήθηκε κατά της ομοσπονδίας, για την επιλογή της να δώσει στον Άγιαξ, το εισιτήριο της απευθείας πρόκρισης στους επόμενους ομίλους του Champions League.

«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο όσον αφορά την αλληλεγγύη ανάμεσα στις ομάδες.  Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα με τους τέσσερις πρώτους, συμπεριλαμβανομένης και της Αλκμάαρ. Κι αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο είμαστε έκπληκτοι. Δεν το γνωρίζαμε αυτό που έκαναν...» τόνισε ο διευθυντής της ολλανδικής ομοσπονδίας, Έρικ Γκούντε στην «De Telegraaf», μετά την κίνηση της ΑΖ να στείλει επιστολή προς την εκτελεστική επιτροπή της UEFA, ζητώντας να αλλάξει η σειρά των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» σε ότι αφορά τις δύο πρώτες ομάδες της Ολλανδίας.

Και συμπλήρωσε ο Γκούντε: «Η UEFA απάντησε ότι ο καθορισμός της τελικής κατάταξης είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας της κάθε χώρας. Η επιστολή από την AZ δεν έδωσε κανέναν απολύτως λόγο για να αλλάξει την απόφασή μας. Στο μεταξύ, ενημερώσαμε γραπτώς από την πλευρά μας την Αλκμάαρ, ότι το μοίρασμα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων μένει αμετάβλητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα