Φωνές για δημιουργία εθνικού αερομεταφορέα- Ποια τα επιχειρήματα (vid)

Με παρέμβαση τους στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Χρίστος Πέτρου αναφέρθηκε στην ανάγκη ίδρυσης ενός κρατικού αερομεταφορέα στην Κύπρο.

Αρχικά ο κύριος Πέτρου απάντησε στις αναφορές του Δημάρχου Πάφου ότι «τα κάναμε μούσκεμα στο παρελθόν» εξηγώντας ότι μιλά αυθαίρετα.

Στην συνέχεια

επισήμανε ότι από τα 27 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι 26 έχουν μεικτό μοντέλο όπου ο ιδιωτικός τομέας με ενθάρρυνση του κράτους παίρνει την πρωτοβουλία και δημιουργεί έναν αερομεταφορά ενώ ο ρόλος του κράτους είναι η εποπτεία.

Επίσης ανέφερε ότι παγκόσμια από τα 196 κράτη τα 185 έχουν δικό τους αερομεταφορέα με την συμμετοχή του κράτους.

Τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται την ενθάρρυνση του κράτους, ενώ διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει άρει τους αυστηρούς ανταγωνισμούς.

«Υπάρχουν αεροπορικές εταιρίες που έχουν αεροσκάφη τα οποία δεν θα τα ξανά χρησιμοποιήσουν, και εμείς ως κράτος δεν πρέπει να περιοριζόμαστε και να δίνουμε χορηγίες για δύο – τρεις μήνες», κατέληξε.


Τόνισε ότι «πρέπει κοιτάξουμε στρατηγικά γιατί ο τομέας των αερομεταφορέων μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας».


Τέλος σχολίασε το γεγονός ότι «επιδοτούμε τις ξένες εταιρίες με λεφτά του κύπριου φορολογούμενου ενώ από αυτά τα λεφτά που δίνουμε το 20% μένει στην Κύπρο, ενώ το άλλο 80% πηγαίνει στις χώρες που ανήκουν οι αεροπορικές εταιρίες.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Ολονύχτιες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο

Αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ - Τα εγκληματικά κυκλώματα μεταναστών στη Χλώρακα (VID)

Συνελήφθη στην Πάφο και ο 3ος ληστής της χρηματαποστολής-Τον εντόπισε γεωργός

Keywords
Τυχαία Θέματα