Tσαβούσογλου-CransMontana: Eλλάδα & ε/κ δεν ήθελαν λύση

Την επικαιρότητα σχολίασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT και ανάμεσα στα θέματα που σχολίασε ήταν και το Κυπριακό.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Τουρκία υποστήριξε τη διαδικασία μέχρι σήμερα για το Κυπριακό και ότι έχει εξηγήσει στους συνομιλητές της τί λύση επιθυμεί, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την ε/κ και ελληνική πλευρά για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά.

Όπως

είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου:«Έγιναν συνομιλίες υπό τη σκέπη των ΗΕ και υπήρχαν 6 κεφάλαια. Σε 4 κεφάλαια υπήρξε προσέγγιση και στα δύο τελευταία κεφάλαια ειδικά θέλαμε να υπάρξει κι εκεί λύση. Είπαμε τί πρέπει να γίνει και καθορίσαμε τις κόκκινες γραμμές μας. Εκεί όλοι κατάλαβαν ότι η Τουρκία και η ‘τδβκ’ ήταν οι πλευρές που ήθελαν τη λύση. Αλλά η ε/κ πλευρά και η εγγυήτρια Ελλάδα δεν ήθελαν λύση. Διότι εκείνες αποτελούν ήδη ένα κράτος και παρόλο που είχαν συμφωνήσει σε κάποια θέματα, άρχισαν να κάνουν πίσω. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι και 50 χρόνια να μιλάμε με τις ίδιες παραμέτρους, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Καθίσαμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΕ, για να πάρουμε μία απόφαση και να χαράξουμε έναν δρόμο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται μια ζωή. Η ε/κ πλευρά προσπάθησε να μας φέρει σε δύσκολη θέση στις συνομιλίες διαδίδοντας ψευδείς πληροφορίες. Εμείς ως Τουρκία θα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την ειρήνη εκεί (στην Κύπρο)».

Keywords
Τυχαία Θέματα