To «ιερό λάδι» για τη στέψη του Βασιλιά Κάρολου ευλογήθηκε στην Ιερουσαλήμ

Ελαιόλαδο, μυρωδάτο τριαντάφυλλο και άνθη πορτοκαλιάς: το ειδικό «χριστουγεννιάτικο» ή ιερό λάδι για τη στέψη του Βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ΄ευλογήθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η τελετή της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι το  χριστουγεννιάτικο λάδι που θα χρησιμοποιηθεί για το χρίσμα της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά στις 6 Μαΐου 2023, έχει ευλογηθεί και ότι το μοναδικό μείγμα ήταν «αρωματισμένο με αιθέρια έλαια»

και περιελάμβανε επίσης εκχυλίσματα σουσαμιού, γιασεμιού και κανέλας.

Βασισμένο στα ίδια συστατικά με το λάδι που χρησιμοποιήθηκε στη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 1953, βασίζεται σε μια φόρμουλα "η οποία χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια", ανακοίνωσε το Παλάτι.

Το λάδι, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί επίσης για το χρίσμα της Καμίλας, συζύγου του Βασιλιά Καρόλου Γ', καθαγιάστηκε σε αφιέρωμα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' και τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο στην Ιερουσαλήμ, Χοσάμ Ναούμ.

Η συγκομιδή των ελιών έγινε από δύο άλση, το Μοναστήρι της Αναλήψεως και το Μοναστήρι της Μαρίας Μαγδαληνής, όπου είναι θαμμένη η γιαγιά του Καρόλου Γ', η πριγκίπισσα Αλίκη της Ελλάδας.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι, επικεφαλής της Αγγλικανικής εκκλησίας, είπε ότι το λάδι της στέψης αντανακλά την «προσωπική οικογενειακή σχέση του Καρόλου Γ' με τους Αγίους Τόπους», προστίθεται στην ανακοίνωση του Παλατιού.

Ο Γουέλμπι, ο οποίος θα πραγματοποιήσει τη λειτουργία της στέψης, είπε ότι το λάδι σηματοδοτεί τη «βαθιά ιστορική σύνδεση μεταξύ της στέψης, της Βίβλου και των Αγίων Τόπων». «Από τους αρχαίους βασιλιάδες μέχρι σήμερα, οι μονάρχες έχουν αλειφθεί με λάδι από αυτόν τον ιερό τόπο», είπε.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαίωσε στο ΑΑΑ τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ΕΕ ο DBRS

Keywords
Τυχαία Θέματα