To deal Ελληνικής – Συνεργατισμού και το 25% του χρέους

Τα πάντα κινούνται πλέον προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανακοίνωση της απορρόφησης του "καλού" Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Όπως αποκάλυψε το Σίγμα από την περασμένη Παρασκευή το κράτος θα εκδώσει νέο ομόλογο προς τον Συνεργατισμό λαμβάνοντας έναντί του ακίνητα 0,5 δισ. περίπου.

Το νέο ομόλογο βεβαίως θα καταλήξει στην Ελληνική, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα δανείων - καταθέσεων.

Ταυτόχρονα το κράτος θα εγγυηθεί μέρος των δανείων του Συνεργατισμού, που θα λάβει η Ελληνική.

Όλα αυτά στοχεύουν στην κάλυψη του χάσματος μεταξύ των δανείων και των καταθέσεων, που θα λάβει η Ελληνική Τράπεζα.

Μετά από την ολοκλήρωση της συναλλαγής εκτιμάται ότι η Ελληνική Τράπεζα ή καλύτερα το νέο σχήμα, θα κατέχει το 25% του χρέους της χώρας, αν υπολογιστούν τα ομόλογα, που κατέχει και αυτά, τα οποία θα λάβει.

Πολύπλοκη πράξη

Γίνεται αντιληπτό ότι στην όλη διαδικασία εμπλέκονται πολλοί κάτι, το οποίο την καθιστά πολύπλοκη.

Η πράξη είναι από μόνη της πολύ μεγάλη και επιπλέον η κάθε κίνηση θα πρέπει να εγκρίνεται από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Τα τελευταία 24ωρα εκφράζεται και είναι διάχυτη η αισιοδοξία ότι η ολοκλήρωσή της συναλλαγής βρίσκεται προ των πυλών.

Η επόμενη ημέρα

Το ενδιαφέρον των τεχνοκρατών της Φρανκφούρτης, η οποία διαδραμάτισε βαρύνουσας σημασίας ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων, στρέφεται κυρίως στη διαδικασία, που θα ενεργοποιηθεί την επόμενη ημέρα της απορρόφησης του "καλού" Συνεργατισμού από την Ελληνική, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλότητα της μετάβασης στη νέα τάξη πραγμάτων.

Πρακτικά ζητούν και τηρούνται ενήμεροι για τον τρόπο, με τον οποίο θα ανοίξουν τα υποκαταστήματα του νέου σχήματος, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εξυπηρέτηση του κοινού και άλλα συναφή θέματα, τα οποία εκτείνονται και στο κομμάτι των συστημάτων που θα χρησιμοποιούνται.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος μέχρι να υπάρξει πλήρης προσαρμογή.

Η μεταβατική περίοδος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο σύντομη και ήδη έχει τεθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ενοποίηση των συστημάτων πελατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα