To Kυπριακό στην ατζέντα Νταβουτογλου- Μπαν Κι Μουν

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κι ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκονται από χθες στη Νέα Υόρκη, για επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών που σχετίζονται με την τουρκική προεδρία των G20.

Σήμερα έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν και στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου.Ερωτηθείσα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, αν υπάρχει προγραμματισμένη κάποια συνάντηση του κ. Νταβούτογλου στην Ουάσιγκτον,

δήλωσε άγνοια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, τη συνάντηση του κ. Νταβούτογλου θα απασχολήσει μεταξύ άλλων και το Κυπριακό, καθώς και σημαντικά περιφερειακά θέματα, όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, η απειλή του Ισλαμικού Κράτους και η κατάσταση στην Ουκρανία. Επίσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν ανθρωπιστικές αποστολές στις οποίες εμπλέκεται η Τουρκία.Ο κ. Νταβούτογλου θα παρευρεθεί επίσης ως επίτιμος καλεσμένος και θα μιλήσει στην ετήσια συνεδρία της δεξαμενής σκέψης Council on Foreign Relations, ενώ θα συμμετάσχει και σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την ισότητα των φύλων.

Πηγές του πρακτορείου Anadolu αναφέρουν πως η επίσκεψη θα περιοριστεί στη Νέα Υόρκη και πως δεν θα υπάρξουν επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα