Times: H Μέι ήταν ενήμερη για την πυραυλική δοκιμή

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε ενημερωθεί, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της πέρσι το καλοκαίρι, ότι ένα πυρηνικό υποβρύχιο και το πλήρωμά του πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που έκαναν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η εφημερίδα Sunday Times σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της ανέφερε ότι η εκτόξευση ενός πυρηνικού πυραύλου Trident, που δεν έφερε κεφαλή, από ένα υποβρύχιο, τον περασμένο Ιούνιο,

λίγο πριν αναλάβει την πρωθυπουργία η Μέι, απέτυχε. Λίγες ημέρες αργότερα η πρωθυπουργός κάλεσε το κοινοβούλιο να εγκρίνει την επένδυση 40 εκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή νέων υποβρυχίων Trident. Η πρόταση πέρασε παρά την αντίθεση αρκετών βουλευτών του Εργατικού Κόμματος και του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC την Κυριακή η Μέι ρωτήθηκε επανειλημμένα, αλλά απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αν γνώριζε ότι η δοκιμή του πυραύλου δεν ήταν επιτυχημένη πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

"Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της η πρωθυπουργός ενημερώθηκε για διάφορα θέματα περί πυρηνικών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού" είπε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των δοκιμών. Όταν ρωτήθηκε αν ο πύραυλος άλλαξε πράγματι κατεύθυνση και κινήθηκε προς τη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, η εκπρόσωπος απέφυγε να συζητήσει επιχειρησιακές λεπτομέρειες των δοκιμών. επισήμανε όμως ότι δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η αποτελεσματικότητα των πυραύλων Trident.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα