Θα εξαντληθούν ποινές για 7 Αλβανούς, για τον αλβανικό αετό

Τις αυστηρότερες των ποινών θα επιβάλουν οι αρχές του ΓΕΣ στην Ελλάδα για τους 7 στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό στο ΚΨΜ μονάδας όπου υπηρετούν και «σκόρπισαν» τη φωτογραφία τους στο διαδίκτυο.

Ο ΥΠΑΜ Πάνος Καμμένος, έδωσε εντολή όπως επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές για τους 7.

Η

φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών, πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους, που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα, ώστε να μην είναι μαζί.

Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν κατά πόσο η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ.

Από τον περιβάλλοντα χώρο, κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου, στο οποίο όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως, ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα