Tim Peake: Κάλεσε λάθος αριθμό απο το διάστημα

Ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake πήρε λάθος αριθμό από το διάστημα, λέγοντας στην έκπληκτη κυρία στην άλλη γραμμή “Γειά σας, είναι εκεί ο πλανήτης Γη;”

Η γκάφα του Βρετανού αστροναύτη έγινε γνωστή όταν ο ίδιος απολογήθηκε μέσω twitter.

"Θα ήθελα να απολογηθώ στην κυρία που μόλις πήρα τηλέφωνο κατά λάθος λέγοντάς της `γεια σας, είναι εκεί ο πλανήτης Γη;` Δεν ήταν φάρσα ήταν απλά λάθος αριθμός”, έγραψε.

Ο 43χρονος αστροναύτης, ο οποίος τηλεφωνούσε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προφανώς ήθελε

να πάρει τηλέφωνο την οικογένειά του ή φίλους για να τους ευχηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η κυρία στην άλλη γραμμή ήταν η συνταξιούχος δασκάλα Betty Barker, 79 χρονών, η οποία είπε στους δημοσιογράφους ότι η πρώτη της σκέψη όταν άκουσε `εκεί πλανήτης Γη;” ήταν ότι επρόκειτο για κάποιον μεθυσμένο και του απάντησε `όχι`.

“Μετά όμως, επειδή δεν άκουγα ούτε κόσμο, ούτε γέλια, στην άλλη γραμμή, υπέθεσα ότι ίσως δεν είναι φάρσα, ούτε κάποιος μεθυσμένος, αλλά κάποιος που ψάχνει ένα κλαμπ με το όνομα ‘Planet Earth’” είπε και πρόσθεσε ότι τελικά έκλεισε η γραμμή.

Ο Βρετανός αστροναύτης, πρώην πιλότος στρατιωτικών ελικοπτέρων, είναι πολύ διάσημος στη χώρα του καθώς είναι ο πρώτος Βρετανός που επισκέπεται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οταν στις 15 Δεκεμβρίου απογειώθηκε για τον ΔΔΣ εκατομμύρια ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν ζωντανά την εκτόξευσή του.

Ο Peake θα διεξάγει σειρά πειραμάτων στον ΔΔΣ σχετικά με το πώς το ανθρώπινο σώμα αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις στο διάστημα, με έλλειψη βαρύτητας κτλ. Επίσης, θα δοκιμάσει να πιεί τσάι με ένα νέο τρόπο σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Μαζί του, στον ΔΔΣ, βρίσκονται αυτή την περίοδο πέντε άλλοι αστροναύτες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Ο ΔΔΣ είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, αφού τα φωτοβολταϊκά που διαθέτει αντανακλούν το ηλιακό φως. Εχει μέγεθος (109 μέτρα x 51 x 20 ) και ταξιδεύει με ταχύτητα που ξεπερνά τα 27.000 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντας σχεδόν 16 περιστροφές γύρω από τη Γη. Φυσικά η ταχύτητα αυτή δεν γίνεται αντιληπτή από τους αστροναύτες.

Ο σταθμός έχει δεχτεί σχεδόν 200 αστροναύτες από πολλές χώρες και ήταν ο προορισμός των πρώτων τουριστών του διαστήματος.

Θεωρείται η πιο δαπανηρή ανθρώπινη κατασκευή με κόστος 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα