Τα αμπελοπούλια και η πενταμερής

Ποια σχέση μπορεί να έχουν τα αμπελοπούλια του κ. Χαμπουλά και η πενταμερής του κ. ‘Εϊντα; Τις τελευταίες μέρες και τα δυο έχουν σχέση με την επιδεικτική παρανομία, από δυο άτομα που κατ’ εξοχή πρέπει να έχουν ως οδηγό των τον σεβασμό στους νόμους και την προσήλωσή τους σ’ αυτούς.

Ο επιπόλαιος βουλευτής της Αμμοχώστου, έχοντας ως όπλο την αλαζονεία που του προσφέρει η βουλευτική ασυλία και στοχεύοντας τις ψήφους θηρευτών της επαρχίας του έβαλε στο τραπέζι μια πιατέλα με αμπελοπούλια με την ευχή σύντομα να βρίσκονται και στα εστιατόρια.

Ο κόσμος και τα κόμματα ξεσηκώθηκαν. Καταδίκασαν

την αξιόμεμπτη συμπεριφορά του βουλευτή και ζήτησαν την πιστή υπακοή στους νόμους και ιδιαίτερα από αυτούς που τους ψηφίζουν. Ο βουλευτής υπερασπίστηκε την παράνομη πράξη του, δηλώνοντας ότι είναι ειλικρινής και δεν υποκρίνεται, όπως χιλιάδες άλλους που καταβροχθίζουν τα αμπελοπούλια, αλλά διαμαρτύρονται για την παράνομη θήρευση και κατανάλωση. Και όλοι ξέρουμε πως το κίνητρο του βουλευτή ήταν η ψηφοθηρία.

Ο απαράδεκτος εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, έχοντας ως ορμητήριο τις πλάτες του πειθήνιου αφεντικού του και των μεγάλων ισχυρών φίλων της Τουρκίας, έβαλε με αναίδεια στο τραπέζι την πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, με τη βεβαιότητα, ότι σύντομα θα εξευρεθεί λύση. Η πράξη του είναι μια σκόπιμη, αναιδής και αλαζονική καταπάτηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τον οποίο εκπροσωπεί και για την εφαρμογή των οποίων πρέπει να εργάζεται.

Τα κόμματα καταδίκασαν τις δηλώσεις του κ. ‘Εϊντα, που είναι θέσεις της Τουρκίας. Η κυβέρνηση όμως και ο λαός παρέμειναν σιωπηλοί. ‘Ετσι ο κ. ‘Εϊντα ενθαρρύνεται να εκφράζει τουρκόφιλες θέσεις και αποθρασύνεται. Καταπατά και παραβαίνει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και επιδιώκει να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος σε ισότιμο κράτος και να του δώσει διεθνή υπόσταση σε μια διεθνή διάσκεψη.

Ο κ. Χαμπουλάς θέλει να βάλει τα αμπελοπούλια στα εστιατόρια, αν και γνωρίζει ότι η νομοθεσία το απαγορεύει. Ο κ. ‘Εϊντα επιδιώκει να βάλει τον κ. Ακκιτζί στο τραπέζι μιας πενταμερούς, ως ισότιμο αρχηγό κράτους, ιδιότητα που δεν έχει. Δεν εκφράζει μόνο μια παράνομη εισήγηση. Απεργάζεται διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της από δυο ισότιμα κράτη σε μια πενταμερή διάσκεψη. Αν πετύχει το στόχο του η Κυπριακή Δημοκρατία θα γίνει εκλιπούσα και το παράνομο ψευδοκράτος θα γίνει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος. Και ο κ. Ακκιντζί από ηγέτης της κοινότητάς του (και των εποίκων) θα αναβαθμιστεί σε πρόεδρο του ενός από τα δυο ισότιμα συνιστώντα κράτη του νέου κράτους.

Στο τραπέζι του κ. Χαμπουλλά πολλοί θα ήθελαν να είναι συνδαιτυμόνες και να καταβροχθίζουν αμπελοπούλια. Και πολλοί θέλουν να νομιμοποιηθεί η θήρευσή τους. Υπάρχουν άραγε ηγέτες στην πλευρά μας, που θέλουν να παρακαθίσουν στο τραπέζι της πενταμερούς ως ίσοι συνδαιτυμόνες με τον κ. Ακκινζί για να καταβροχθίσουν την Κ.Δ. και μετά να την επανενώσουν με το κράτος του κ. Ακκιντζί. Αν πιστεύουν ότι σε μια διεθνή διάσκεψη πρέπει να μετέχει μόνο η Κ.Δ., γιατί σιωπούν, ενώ σε άλλα θέματα είναι λαλίστατοι; Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Είναι συνενοχή. Τι λέει επί τούτου ο ΥΠ.ΕΞ. και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ; Τον κ. Χαμπουλά θα τον κρίνει ο λαός, είπε ο Γ. Εισαγγελέας. Τον κ. ‘‘Εϊντα, ποιος θα τον αναγκάσει να σταματήσει να προβάλλει τουρκικές θέσεις;

Ο Γ. Εισαγγελέας χάιδεψε τον κ. Χαμπουλά, λέγοντας πως θα το κρίνει ο κόσμος και όχι η δικαστική εξουσία. Τον κ. ‘Εϊντα τον έκρινε και τον κατέκρινε ήδη ο λαός. ’Ομως δεν αρκεί. Πρέπει ο ΠτΔ να του πει κοφτά και τρικωμίτικα, πως πενταμερής ή διεθνής διάσκεψη με συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας δεν θα γίνει. Πρέπει να του τονίσει ότι σε διεθνή διάσκεψη θα λάβει μέρος μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία. Εκτός κι αν έχει συμφωνήσει διαφορετικά και απλώς ο κ. ‘Εϊντα μας το ανακοινώνει.

Αν ο ΠτΔ δεσμεύτηκε στον κ. ‘‘Εϊντα, ήδη κατέστησε εκλιπούσα την Κ.Δ. ‘Εστω κι αν οι δεσμεύσεις του κ. Αναστασιάδη δεν έχουν αντίκρισμα στην Κύπρο. Τον δεσμεύουν όμως απέναντι στον ΟΗΕ και τους εκπροσώπους του.

Ο κ. Χαμπουλάς μπορεί να είναι επιπόλαιος. Ο κ. ‘‘Εϊντα όμως είναι επικίνδυνα μεθοδικός. Και ξέρουμε όλοι πόσο εκφράζει τις τουρκικές θέσεις. Για τούτο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η Κ.Δ. δεν είναι αμελοπούλι για παρανόμη κατανάλωση. Είναι η τελευταία και ανίκητή μας έπαλξη.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα