Νέα προσφυγή στο Ανώτατο για τα ωράρια καταστημάτων

Νέα αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, έθεσε το όλο ζήτημα ενώπιον του Υπουργικού, στη βάση της σχετικής γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, που κρίνει ως συνταγματική εκτροπή την καταψήφιση από μέρους της Βουλής των κανονισμών της Κυβέρνησης για ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Μέχρις ότου

το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάσει τη νέα προσφυγή της Κυβέρνησης, η αγορά θα πρέπει να λειτουργεί στη βάση του Νόμου του 2006. Από τις 2 Ιανουαρίου, που λήγει η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, κατά την οποία ισχύει ειδικό ωράριο, τα γενικά καταστήματα την Κυριακή θα είναι κλειστά, την Τετάρτη θα λειτουργούν μέχρι τις 15:00 και το Σάββατο θα λειτουργούν μέχρι τις 19:00 το χειμώνα και μέχρι τις 19:30 το καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Τρόοδος, η Υπουργός είπε ότι «λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο έτσι ώστε, σύμφωνα και με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, να προχωρήσουμε με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την καταψήφιση των Κανονισμών που είχαμε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις από πλευράς πολυκαταστημάτων, κάποια από τα οποία στέλνουν το μήνυμα ότι θα παραμείνουν ανοικτά τις Κυριακές, αλλά και για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωπα με τη νομοθεσία, η Υπουργός Εργασίας απάντησε «σίγουρα, το θέμα της νομοθεσίας θα εφαρμοστεί και από κει και πέρα ο καθένας δύναται να ασκήσει τα δικαιώματα του περί της αντισυνταγματικότητας της καταψήφισης των κανονισμών. Αλλά εμείς θα εφαρμόσουμε το Νόμο» είπε.

Απαντώντας τέλος σε άλλη ερώτηση, είπε ότι θα ζητηθεί η επίσπευση της απόφασης του Ανωτάτου και απηύθυνε έκκληση προς όλους «να μην απολυθούν οποιοιδήποτε υπάλληλοι μέχρι να δούμε και την τελική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Τέλος, η κα Αιμιλιανίδου, έκανε έκκληση στις επιχειρήσεις να μην απολύσουν προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα