Tατάρ για επεισόδιο σε τζαμί: «Η Ε/κ Διοίκηση οργανώνει φασιστικές επιθέσεις»

Σε καταδίκη προέβη το κατοχικό καθεστώς για το γεγονός ότι άγνωστοι ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες και έγραψαν συνθήματα σε  τζαμί στο χωριό Επισκοπή της  επαρχίας Λεμεσού.Ο κατοχικός ηγέτης  Έρσιν Τατάρ είπε ότι οι ελληνικές προκλήσεις έχουν σημειωθεί  πριν από τη διαδικασία διαπραγματεύσεών για το Κυπριακό σήμερα όπως και στο παρελθόν

«Ενώ μένουν λίγες μέρες πριν να πραγματοποιηθεί η άτυπη συνάντηση 5 + 1 του ΟΗΕ για το Κυπριακό στις 27-29 Απριλίου στη Γενεύη της Ελβετίας οι ελληνικές προκλήσεις έχουν ενταθεί», δήλωσε ο Τατάρ.

Διαβάστε

επίσης: ΚΕ για συνθήματα σε τζαμί:Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες ενέργειες ανεγκέφαλων

Είπε ότι όλα τα τζαμιά και τα ιερά μέρη που βρίσκονται στην ‘’ελληνική πλευρά’’ δέχονται επίθεση, όπως η χθεσινή επίθεση στο τζαμί της επαρχίας Λεμεσού, υπενθυμίζοντας ότι οι επιτιθέμενοι έγραψαν «Όλοι οι Τούρκοι θα πεθάνουν» μαζί με άλλα «ρατσιστικά και φασιστικά» συνθήματα και σχέδια με ελληνικές σημαίες στους τοίχους του τζαμιού.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι «η ελληνοκυπριακή νοοτροπία αποδείχθηκε και πάλι από αυτό το γεγονός», λέγοντας «αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι κατά την περίοδο 1963-1974, εκατοντάδες τζαμιά μας δέχτηκαν επίθεση και καταστράφηκαν».

Turkish Cyprus condemns mosque attack on Greek side https://t.co/IyBi8G4sPa pic.twitter.com/B8gwrNiXLv

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) March 26, 2021

Διαβάστε επίσης: Η επίθεση κατά του τζαμιού στη Λεμεσό &το ιστορικό της τουρκικής προβοκάτσιας

«Η συμβουλή μας προς την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση και την ηγεσία της είναι ότι δεν πρέπει να οργανώνει και να υποστηρίζει τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Nα τις εμποδίζει και να συλλάβει τους υπεύθυνους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος  λεγόμενος ‘’πρωθυπουργός ‘’ Ερσάν Σανέρ καταδίκασε επίσης την επίθεση και τη «ρατσιστική στάση» για το συγκεκριμένο περιστατικό περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: Ξεσκεπάζοντας τα «fake news» σχετικά με τις «μολότοφ» στο τζαμί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tατάρ, Η Εκ Διοίκηση,Tatar, i ek dioikisi