Stop motion animation για τον David Hockney στην Tate

Οι τυχεροί που θα επισκεφθούν το Λονδίνο αυτές τις μέρες, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια έκθεση ενός από τους πιο δημοφιλείς –και με την ισχυρότερη επίδραση– ζωγράφους του 20ού αιώνα: του David Hockney στην Tate (την Britain, όχι τη Modern).

Οι επιμελητές της έκθεσης συγκέντρωσαν μια αχανή –στην κυριολεξία, αχανή– συλλογή των πιο διάσημων έργων του Hockney, από ζωγραφική και σχέδιο, μέχρι εκτυπώσεις, φωτογραφίες και βίντεο.

Οι «άτυχοι» αρκούνται σε ένα θαυμάσιο, μικρού μήκους, stop motion animation,

που έφτιαξε ο σκηνοθέτης Thomas Harnett O'Meara –έδρα του, το Λονδίνο– κατά παραγγελία της Tate Britain, για την προώθηση αυτής της έκθεσης.

Ο Harnett O' Meara αντλεί από ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του David Hockney, τα μοτίβα-ορόσημο του καλλιτέχνη και τις χαρακτηριστικές χρωματικές παλέτες του.

Το ονειρικό μικρού μήκους φιλμ, ξεκινά με τα απολύτως διακριτά στρογγυλά γυαλιά του Hockney, με τα τζάμια να γεμίζουν με ελαφρώς κυματιζόμενες γραμμές. Σταδιακά, αυτές μετατρέπονται στις γραμμοειδείς κυματώσεις στο νερό πισίνας (που έχουμε συναντήσει στον πίνακα «Peter getting out of Nick's pool»). Το τοπίο των καλιφορνέζικων προαστίων –μέσα από τα «μάτια» του ζωγράφου– ζωντανεύει ακόμα πιο πολύ με ψεκαστήρες στο γκαζόν, μια αψίδα που σχηματίζουν φοινικιές κι έναν μικροσκοπικό Hockney να κρυφοκοιτά μέσα από το κάδρο.

Ας αρκεστούμε σ' αυτό. Οι «τυχεροί» έχουν περιθώριο έως τις 29 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα