StandByGreece:Κάλεσμα Χρύσανθου Τσουρούλλη: "Την Ελλάδα βοηθώ"

Σήμερα είναι η ώρα της βοήθειας, για να βρουν τα αδέρφια μας τον τρόπο να σταθούν ξανά στα πόδια τους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Στις 17.00 το απόγευμα αρχίζει η μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας, όπου όλα τα Μέσα ενώνουν δυνάμεις.

Μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης επέλεξε να παραφράσει τους γνωστούς στίχους από το ποίημα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη που μελοποιήθηκαν από τον Μάριο Τόκα και ανέφερε «Την Ελλάδα

Βοηθώ..». «Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια που είμαι στον χώρο που θυμάμαι να βρήκαμε όλοι, όλα τα Μέσα, μια κοινή συνισταμένη να πορευθούμε στον ίδιο δρόμο», είπε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης.

Συμπλήρωσε ότι ο ανθρωπισμός ενώνει και ότι το συγκρότημα ΔΙΑΣ δήλωσε το παρών του απ’ την πρώτη ώρα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αγάπης. Από τις 06.00 το πρωί, ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ραδιομαραθώνιος, όπου καλείται ο κόσμος να δώσει και την πιο μικρή του εισφορά.

«Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάμε στην επόμενη μέρα. Ο δρόμος του μαζί είναι ο εις και μόνος», σημείωσε.
Ανέφερε δε ότι εργοληπτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα εξέφρασαν ήδη το ενδιαφέρον τους, προσφέροντας υλικά για ανοικοδόμηση της καμένης γης.

«Όσοι εκ των συμπολιτών μας δεν πρόλαβαν, καλό είναι να συμμετέχουν σε αυτό το πανηγύρι. Η ζωή, θέλοντας και μη, πρέπει να συνεχιστεί. Όλη αυτή η μαυρίλα μόνο με αγάπη μπορεί να εξαφανιστεί.

Όλο αυτό που συνέβη πρέπει να μας κάνει πολύ πιο σοφούς και εδώ στην Κύπρο. Ο καθένας να αναλογιστεί, αν έχει το σπίτι του έτοιμο», ανέφερε, για να συμπληρώσει τον προβληματισμό αν είμαστε έτοιμοι ή αν πάλι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και να ανακαλύπτουμε ευθύνες πάνω στα ερείπια».

Σημείωσε δε τη βοήθεια και τη «διπλωματία ανθρωπισμού» που γίνεται αυτές τις μέρες με τα κιβώτια αγάπης από τους Τουρκοκυπρίους.

Στο στούντιο της εκπομπής βρέθηκε και ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο απεσταλμένος του ΣΙΓΜΑ στις πυρόπληκτες περιοχές, ο οποίος περιέγραψε τα όσα είδε και τα όσα τού αποτυπώθηκαν στη μνήμη από το μαύρο εκείνο οδοιπορικό.

Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης

Η εκδήλωση αρχίζει στις 17.00 και θα ολοκληρωθεί στις 23.00. Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή της Άννας Βίσση, του Αντώνη Ρέμου και των κυπριακών συγκροτημάτων The Fuse, The Boots, Theo and Alex, On Tour, Cashiers και Neon Knights, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν, ωστόσο στον χώρο θα συγκεντρώνονται χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope for Children, ενώ θα πωλούνται ποτά και τρόφιμα, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στο Hope for Children για την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου, ενός πάρκου ή ενός σχολείου, που θα συγκεκριμενοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα.

Κουπόνια αξίας €1, €2, €3 θα αγοράζονται από τα σημεία πώλησης και θα εξαργυρώνονται στα περίπτερα του συναυλιακού χώρου, ενώ εισφορές θα γίνονται και στο περίπτερο του Hope for Children.

Ταυτόχρονα, από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, από τα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τη συνεισφορά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα