Rapid Test: «Δεν έρχονται να αντικαταστήσουν την μοριακή εξέταση»

Ανακοίνωση αναφορικά με τα Rapid Tests εξέδωσαν οι εταιρείες La Business Consultancy Ltd (αποκλειστικός εισαγωγές), η Filomedica Trading Ltd και Mefal Public Co Ltd. Η ανακοίνωση των αποκλειστικών διανομέων στα φαρμακεία, επισημαίνει 10 σημεία σε σχέση με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στις 28/4/2020 για τα εύκολα και γρήγορα τεστς για

το σπίτι, τα γνωστά ως Rapid Tests.

Το Υπ.Υγείας υπενθυμίζει: Μόνο μοριακή εξέταση όχι rapid test - Κατάλογος labs

«Φθηνότερα και αξιόπιστα τα εύκολα και γρήγορα τεστ, γνωστά ως Rapid Tests»

1. Συμφωνούμε απόλυτα με το Υπουργείο Υγείας ότι η μόνη ενδεδειγμένη μέθοδος ανίχνευσης και ταυτοποίησης της νόσου του Κορωνοϊού όσον αφορά το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, είναι η μοριακή εξέταση που γίνεται κατά κύριο λόγο από το Ινστιτούτο Γενετικής.

2. Οι εταιρείες μας λειτουργούν εδώ και 22 χρόνια στον Φαρμακευτικό τομέα υπεύθυνα, προμηθεύοντας Παγκύπρια περισσότερα από 15,000 προϊόντα τα οποία προέρχονται από 140 διαφορετικούς προμηθευτές. Έχουμε πελάτες περισσότερα από 500 φαρμακεία.

3. Τα εύκολα και γρήγορα τεστς (rapid tests) δεν έρχονται να αντικαταστήσουν την μοριακή εξέταση αλλά να συμπληρώσουν την πρόληψη που με υπευθυνότητα θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι εργοδότες άλλων οργανισμών, όσο και φυσικά πρόσωπα, οικογενειάρχες και άλλες υπεύθυνες οντότητες.

4. Πολλοί σοβαροί οργανισμοί στην Κύπρο που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά ακόμα και δικηγορικά γραφεία, λογιστικά και άλλων υπηρεσιών, έχουν προμηθευτεί ήδη τα συγκεκριμένα τεστς ως μια επιπρόσθετη προσπάθεια ανίχνευσης του ιού. Είναι στα πλαίσια αυτής της εταιρικής, κοινωνικής και ατομικής ευθύνης που ωθούνται οι πιο πάνω στην αγορά αυτών των τεστς.

5. Αυτά τα τεστς είναι σαφέστατα πιο φτηνά και πολύ πιο γρήγορα από την μοριακή εξέταση αφού μέσα σε 10 λεπτά γνωρίζεις το αποτέλεσμα.  Γρήγορα τεστς που προέρχονται από αξιόπιστους κατασκευαστές όπως αυτά που προμηθεύουμε είναι αρκετά έγκυρα με CE και TUV έγκριση για να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε θέλει να διασφαλίσει την προστασία τόσο των υπαλλήλων του όσον και των πελατών του αλλά και της οικογένειάς του, ελέγχοντας πάνω σε εβδομαδιαία βάση τους ανθρώπους του.

6. Μεγάλες εταιρείες τα εμπιστεύονται, όπως η Emirates airlines η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτού επιβιβαστούν επιβάτες στα αεροπλάνα τους θα αναμένουν 10 λεπτά για να δουν μέσω αυτού του εύκολου και γρήγορου τεστ (rapid test) αν φέρουν ή όχι τον ιό προτού τους επιβιβάσουν και θέσουν σε κίνδυνο το προσωπικό τους και τους συνεπιβάτες τους. Το ίδιο κάνουν πλέον και μεγάλα ξενοδοχεία, ναυτιλιακές εταιρείες, σουπερμάρκετ όπως επίσης και εκατοντάδες άλλες εταιρείες.

7. Όπως πολύ ορθά κάποιοι θεσμοί και όργανα ελέγχουν την θερμοκρασία για να δουν εάν κάποιος είναι πιθανός φορέας του ιού (βλέπε το δικό μας Υπουργείο Υγείας που το εφάρμοσε στα αεροδρόμια), τα γρήγορα τεστς (rapid tests) είναι πολύ πιο εξειδικευμένα και κατάλληλα για να εξακριβώσεις εάν κάποιος πιθανώς να φέρει τον ιό.

8. Σε αντίθεση με τη μοριακή εξέταση που ταυτοποιεί τον ιό COVID-19, τα rapid tests δείχνουν εάν υπάρχει ενεργή λοίμωξη (IgM), δημιουργία αντισωμάτων (IgG). Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αλλά και του γρήγορου αποτελέσματος μπορούν εργοδότες και άλλοι φορείς να τα χρησιμοποιούν εβδομαδιαίως στους υπαλλήλους τους με αποτέλεσμα να ανανεώνεται αυτή η διαβεβαίωση ότι κάποιος δεν φέρει τον ιό και να μην γίνεται μόνο μια φορά με μεγάλο κόστος.

9. Όλες οι χώρες που ήθελαν και ακόμα θέλουν να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τον Κορωνοιο αργά ή γρήγορα καταλήγουν στην χρήση των εύκολων και γρήγορων τεστς (rapid tests) επιπρόσθετα από τις μοριακές εξετάσεις για γρηγορότερο αποτέλεσμα. Καλύτερο παράδειγμα είναι η Νότια Κορέα, η οποία χάρη σε αυτά τα γρήγορα τεστς απέφυγε ολοκληρωτικά το Lock down γλυτώνοντας δισεκατομμύρια ευρώ ζημιές που θα είχε υποστεί η οικονομία της.

10. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα γρήγορα αυτά τεστς από τις εταιρείες μας στο 24665925 ή από τα φαρμακεία μέλη μας Παγκύπρια. Επίσης, στην ιστοσελίδα www.Optimuseu.com μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες για το εργοστάσιο, τα πιστοποιητικά αλλά επίσης και τις έρευνες που έχουν γίνει για αυτά τα τεστς. Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι αυτά τα γρήγορα τεστς είναι μια ένδειξη όπως τα τεστς παρακολούθησης της γλυκόζης από το σπίτι. Εύκολα, γρήγορα προσιτά, αλλά και αποδεκτά με υιοθετημένη στρατηγική παρακολούθησης  του διαβήτη από τον παροχέα υγείας αλλά και τον ασθενή χωρίς να καταργείται η πλέον αξιόπιστη μέθοδος της χημικής ανάλυσης αίματος.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι στόχος μας δεν είναι άλλος από το να συμβάλουμε όσον μπορούμε και εμείς στην καταπολέμηση του ιού βοηθώντας αποτελεσματικά την γρηγορότερη ελευθέρωση της αγοράς με αποτέλεσμα να αποφύγουμε μεγαλύτερες ζημιές για τις εταιρείες και την οικονομίας μας γενικότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα