PIPERARIS:Αναλαμβάνει τη Nέα βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κύπρο

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από σχετικό διαγωνισμό προχώρησε σε ανάθεση στην εταιρεία Piperaris για την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένης λύσης πλήρους αυτοματοποιημένης διαχείρισης λειτουργίας της βιβλιοθήκης με χρήση RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνότητας), συστήματος διαλογής, μηχανών αυτόματου δανεισμού, κ.ά. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νέου υπερσύγχρονου

και πρωτοποριακού Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου . Η απαιτούμενη δαπάνη για το έργο αυτό αφορά ποσό πέρα των 500.000 ευρώ.

Σε δήλωση της η κυρία Έλενα Διομήδη-Παρπούνα, αναπληρώτρια Διευθύντρια Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου ανάφερε πως:

«Συγχαίρουμε την εταιρεία Piperaris για την επιτυχία της ως ανάδοχος του εν λόγω διαγωνισμού. Αναλαμβάνει το δεύτερο από τα σημαντικότερα έργα αναβάθμισης της Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από αυτό της κτηριακής της υποδομής, με στέγη της, από το 2018, το εντυπωσιακό κτήριο Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου». Το έργο αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμού της Βιβλιοθήκης με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τα μέλη και τους επισκέπτες της. Θα αυτοματοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας της με τη χρήση ειδικών συστημάτων ασφάλειας, διαλογής και ταυτοποίησης υλικού/μελών, υιοθετώντας καλές πρακτικές άλλων προηγμένων βιβλιοθηκών διεθνώς. Το κάθε μέλος της Βιβλιοθήκης θα έχει μεταξύ άλλων, την αυτονομία στη διαχείριση των δανεισμών του, καθώς και τη δυνατότητα επιστροφής υλικού καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Με την πλήρη εγκατάσταση και λειτουργία του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού αναμένεται σημαντική βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης με ανάλογη αποδέσμευση Βιβλιοθηκονόμων, προκειμένου η Βιβλιοθήκη να εστιάσει περισσότερο στην ανάπτυξη και επέκταση υπηρεσιών πληροφοριακής υποστήριξης τόσο των μελών του Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και της κοινωνίας γενικότερα».

Με τη σειρά του ο κος. Μάριος Τρύφωνος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Piperaris ανάφερε ότι:

«Είμαστε σίγουροι ότι με τη λειτουργία του ολοκληρωμένου αυτού συστήματος το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί δραματικά ενώ θα δίνεται τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες. Ταυτόχρονα θα αυξηθεί τόσο η παραγωγικότητα και η ποιότητα εξυπηρέτησης, όσο και η προστασία και ασφάλεια των βιβλίων. Πρόκειται για μια ενιαία σειρά συστημάτων και λογισμικών η οποία με την χρήση της πρωτοποριακής τεχνολογίας RFID, αυτοματοποιεί και απλοποιεί πλήρως τη διαδικασία δανεισμού και επιστροφής, αρχειοθέτησης, εντοπισμού, καταγραφής και καταμέτρησης των βιβλίων. Είναι μεγάλη τιμή για τον Piperari που επιλέχθηκε να διεκπεραιώσει ένα έργο τόσο πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής»

Keywords
Τυχαία Θέματα