Τσελίκ: Το σκάνδαλο του ΝΑΤΟ θυμίζει την FETO

Με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η οργάνωση FETO (Κίνημα Γκιουλέν) μοιάζει το σκάνδαλο στην άσκηση του ΝΑΤΟ, όπου ως στόχος παρουσιάστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, δήλωσε ο Υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

“Ολόκληρη η υπόστασή τους βασίζεται στην πρόκληση αρνητικών εξελίξεων, ώστε να βλάψουν την Τουρκία”, είπε ο κ. Τσελίκ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για "απαράδεκτη και ασυγχώρητη" ενέργεια και “πρέπει να τιμωρηθεί το μέλος του πολιτικού προσωπικού που το

έκανε».

Ο Ομέρ Τσελίκ συναντήθηκε νωρίτερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπέρτουρκ, η ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Εμπρού Νιλχάν Μπόζκουρτ είναι αυτή που αποκάλυψε το σκάνδαλο στη νατοϊκή άσκηση και προειδοποίησε τους διοικητές της.

Πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι η ταγματάρχης Μποζκούρτ, κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπίστωσε ότι είχε ανοίξει ψεύτικος λογαριασμός στο όνομα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και μέσω του λογαριασμού αυτού στέλνονταν μηνύματα. Στα μηνύματα αυτά ο Ερντογάν παρουσιαζόταν σαν να είχε κάνει συμφωνίες με τον εχθρό, ενώ ως εχθρός παρουσιαζόταν και ο Ατατούρκ. Στην ίδια άσκηση άνοιξε λογαριασμός και στο όνομα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο παρουσιαζόταν ανάμεσα στις φίλιες δυνάμεις. Η ταγματάρχης αμέσως τηλεφώνησε στους διοικητές της και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ταγματάρχης Μποζκούρτ ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες αξιωματικούς του τουρκικού στρατού που δικάστηκαν για συνωμοσία υπέρ της οργάνωσης FETO (Κινήματος Γκιουλέν), αλλά τελικά αθωώθηκε και επέστρεψε στον τουρκικό στρατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα