Oμόνοια: Κλειδώνει» την άμυνα της

Το διέκρινε αμέσως και θέλει να το αλλάξει. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το είπε ξεκάθαρα, μετά το τέλος του αγώνα με την Ένωση, ότι η Ομόνοια χρειάζεται ένα σταθερό κορμό παιχτών, με σταθερές θέσεις παιχτών, αρχίζοντας πρώτα και κύρια από την άμυνα.

Η εικόνα της αμυντικής γραμμής της Ομόνοιας στο τελευταίο παιχνίδι με την Ένωση ήταν κάκιστη. Δεν ήταν μόνο ότι δέχθηκε δύο γκολ, αλλά και το ότι έμπαζε από παντού απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε με πολλές απουσίες και δεν είχε να παρουσιάσει, μέχρι τότε, ιδιαίτερα επιθετικά επιτεύγματα.

Το

ότι η Ομόνοια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και σε άλλα, υποχρεώθηκε να παίξει με άμυνα εξ’ ανάγκης, δηλαδή με ένα επιθετικό ως δεξί μπακ, ένα δεξί μπακ ως στόπερ και ένα χαφ επίσης ως στόπερ, φανερώνει την πικρή πραγματικότητα του ρόστερ της Ομόνοιας και την αλήθεια που είπε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Μιλόγεβιτς.

Αν εξαιρέσουμε το αριστερό άκρο, που καλύπτεται επαρκώς από τον Χάφεζ, οι υπόλοιπες θέσεις παρουσιάζονται «γυμνές» από την στιγμή που είτε ο Ρούνιε ήταν ντεφορμέ ή τώρα που είναι παροπλισμένος. Θα έχει, πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Μιλόγεβιτς θα καταφέρει να σταθεροποίησει την αμυντική τετράδα εν τη απουσία του Κροάτη αμυντικού.

Με τις επιλογές του να είναι περιορισμένες και με την αναμενόμενη επιστροφή του Μαργκάσα, το πιο πιθανό είναι να ανταμώσουν ξανά αμυντικά οι Γκουλόν και Ρομαρίκ, όσο και δεν «ταιριάζουν» αγωνιστικά από την άποψη, ότι έχουν πάνω-κάτω τον ίδιο σωματότυπο και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Τότε θα μπορεί να μετακινηθεί στη φυσική του θέση ο Λομπτζιανίτσε και με τον Χάφεζ αριστερά, να σουλουπώσει κάπως η κατάσταση. Η τετράδα αυτή δοκιμάστηκε από τον Ιωακείμ στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και η αλήθεια είναι ότι συνάντησε κάποια προβλήματα, κυρίως ταχύτητας από τον κεντρικό άξονα (και τα δύο γκολ τα δέχθηκε σχεδόν πανομοιότυπα)

Όμως αν δουλευτεί σε χρόνο και αν κρίνουμε και από τι μπορούν να δώσουν οι Γκουλόν και Ρομαρίκ στα χαφ, τη δεδομένη στιγμή, ίσως να μην αφήνουν άλλη επιλογή στον Μιλόγεβιτς. Άλλωστε, στο παιχνίδι εκείνο με τον ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια γενικώς έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα