Oμαλή η έναρξη των Δημοτικών στην Πάφο με 6.756 μαθητές

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα στα σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Α’ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Γιώργο Γιαλλουρίδη, ο οποίος ανέφερε πως φέτος στα Δημοτικά της επαρχίας θα φοιτήσουν 6.756 μαθητές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιαλλουρίδης ανέφερε πως από την επιτόπια περιοδεία του σήμερα σε σχολεία της επαρχίας Πάφου όλα κύλησαν ομαλά

και χωρίς προβλήματα.

Ενδεικτικά σημείωσε πως στην επαρχία Πάφου λειτουργούν 34 Νηπιαγωγεία στα οποία φοιτούν φέτος 1.884 μαθητές, και 41 Δημοτικά στην επαρχία Πάφου με 6.756 μαθητές, εκ των οποίων στην πρώτη τάξη του Δημοτικού φέτος φοιτούν 1.238 μαθητές.

Η αύξηση των μαθητών στην πρώτη Δημοτικού είπε ανέρχεται σε 9 μαθητές αφού πέρσι φοίτησαν 1.229 και φέτος 1.238.  Πρόσθεσε πως συνολικά στα Δημοτικά της επαρχίας Πάφου πέρσι φοίτησαν 6.572 μαθητές και φέτος 6.756 μαθητές.

Επίσης συνέχισε, μικρή ετήσια αύξηση παρατηρήθηκε και στα Νηπιαγωγεία της Πάφου, αφού πέρσι οι μαθητές ανέρχονταν σε 1.843 ενώ φέτος σε 1.884.

Ο αριθμός των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών στην επαρχία Πάφου είναι ο ίδιος πέρσι και φέτος συμπλήρωσε.

Ο κ. Γιαλλουρίδης ανέφερε πως πρέπει και φέτος να προχωρήσουμε με θετική σκέψη αντιμετωπίζοντας οποιαδήποτε μικρά προβλήματα παρουσιάζονται.

Είμαστε εδώ, είπε, «για να βοηθήσουμε τους δασκάλους, τα σχολεία, τους γονείς», σημειώνοντας πως το καθετί που παρουσιάζεται μπορεί να αντιμετωπιστεί με καλή διάθεση και καλή συνεργασία μεταξύ όλων.

Διαβάστε επίσης: Πάφος: Φωτιά σε σχολική αίθουσα - Κατασβέστηκε από μαθητή του σχολείου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα