OAY: Γιατροί παραπληροφορούν για ΓεΣΥ-Τι απαντά ο ΠΙΣ

Για μερίδα γιατρών οι οποίοι παραπληροφορούν για το ΓεΣΥ, έκανε λόγο ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου Αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», συμφωνήθηκε με τον ΠΙΣ εντατικοποίηση των συναντήσεων με τις επιστημονικές εταιρείες, ούτως ώστε να αντιληφθούν τι πραγματικά εστί το ΓεΣΥ, όλοι οι γιατροί.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την ανησυχία του ΟΑΥ για τη σωστή ενημέρωση όλων των γιατρών και με κάθε λεπτομέρεια και τότε να

λάβουν την απόφαση αν θα συγκληθούν ή όχι με το ΓεΣΥ. Οι διαφωνίες, τόνισε, είναι θεμιτές.

«Έχουμε δώσει παραδείγματα για να γίνει κατανοητό στους γιατρούς πόσα θα λαμβάνουν. Ζητούμε από τον ΠΙΣ να τα εξετάσει», είπε.

Από τις συναντήσεις που έχουμε, βλέπουμε ότι υπάρχουν πράγματα που είπαμε επανειλημμένως και δεν είναι εις γνώση των γιατρών. Ανησυχούμε αυτή η πληροφόρηση να πάει σε όλους τους γιατρούς», κατέληξε.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο Πρόεδρος το ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, τόνισε ότι ο Σύλλογος βρίσκεται στο μέσο της αντικειμενικής και επιστημονικής ενημέρωσης των μελών του σχετικά με τις προτάσεις του ΟΑΥ.

Αυτά τα οποία μας έχουν δοθεί, είπε, τα αναλαμβάνει ο επίσημος τεχνοοικονομικός μας σύμβουλος τα αναλύει άμεσα και βγαίνουν παραδοχές και προβληματισμοί.

Είμαστε οι πρώτοι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης της υγείας, είπε.

Τέλος ανέφερε ότι η πληροφόρηση γίνεται σε όλους τους γιατρούς γι΄ αυτό γίνονται και τοπικές συνελεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα