O Κιζίλγιουρεκ επικεφαλής επίσημης αποστολής του Ευρωκοινοβουλίου στις HΠΑ

Ο ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ αναχώρησε σήμερα επικεφαλής επίσημης αποστολής της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποστολή αποτελείται από 7 ευρωβουλευτές από διάφορες πολιτικές ομάδες και κατά την τετραήμερη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη. 

Η αποστολή, ανάμεσα σε άλλους, θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σίντι Μάρτεν, αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, αξιωματούχους

του Κογκρέσου των ΗΠΑ και Γερουσιαστές των ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια τη επίσκεψης η αποστολή θα συναντηθεί με την σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστήμιου του Κολούμπια, την εταιρία μέσω ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Warner Bros. Discovery και στελέχη της εφημερίδας The New York Times.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κιζίλγιουρεκ πριν την αναχώρηση του σημείωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη η επιλογή και η εμπιστοσύνη που επέδειξε η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Verheyen να μου αναθέσει να ηγηθώ, τις μέρες της απουσίας της, την αποστολή του Ευρωκοινοβουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσα από αυτή την επίσκεψη στοχεύουμε στην αναβάθμιση της συνεργασίας μας, στην ανταλλαγή εμπειριών αλλά και βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης»

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Κιζίλγιουρεκ, Ευρωκοινοβουλίου, HΠΑ,O kizilgiourek, evrokoinovouliou, Hpa