Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης 2022 συμμετέχει ο Υπουργός Παιδείας

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης 2022 (World Education Forum 2022), το οποίο διεξάγεται στο Λονδίνο από τις 22 μέχρι τις 25 Μαΐου, συμμετέχει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Θέμα του φετινού Φόρουμ είναι "Εκπαίδευση: χτίζοντας το μέλλον

μαζί, πιο ισχυρά, πιο τολμηρά, καλύτερα". Η διοργάνωση θεωρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση Υπουργών εκπαίδευσης και δεξιοτήτων στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης "θα μάθουμε πώς η εκπαίδευση μπορεί να μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε την ειρήνη, τη συνεργασία και την ευημερία και να οδηγήσει σε επιτυχημένες οικονομίες". Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι η ισότητα, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η τεχνολογία, τα δεδομένα και οι πληροφορίες.

"Το πρόγραμμα θα μας ενημερώσει σχετικά με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εκπαίδευσης για την υποστήριξη της ατομικής και συλλογικής ανθεκτικότητας, της οικονομικής προόδου και της συμβολής που μπορεί ή πρέπει να έχει η εκπαίδευση", αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Στις εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν εννέα θεματικές συζητήσεις και έξι συνεδριάσεις μεταξύ Υπουργών Παιδείας.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Λονδίνο, ο κ. Προδρόμου πραγματοποίησε το Σάββατο επισκέψεις σε σχολεία της παροικίας, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα