Πρατηριούχοι: «Μειώνεται το εισόδημα μας λόγω των αυξημένων τιμών..»

Οι τιμές των καυσίμων ολοένα και ανεβαίνουν καθημερινά με τους πολίτες να δυσκολεύονται πλέον να ανταπεξέλθουν. Στο ίδιο.. μετερίζι φαίνεται πως είναι και οι πρατηριούχοι. Όπως δήλωσε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου, όσο ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων οι πρατηριούχοι χάνουν από τα εισοδήματά τους.

«Η προμήθεια των πρατηριούχων είναι με το λίτρο, όσο ανεβαίνει η τιμή ο κόσμος βάζει λιγότερα λίτρα άρα μειώνεται το δικό μας εισόδημα. Όλα περιστρέφονται γύρω από τα καύσιμα. Τα καύσιμα

είναι όπως το χρηματιστήριο. Κάποια στιγμή θα κατέβουν οι τιμές, δεν ξέρουμε όμως αν θα πέσουν οι τιμές και στα υπόλοιπα. 

Το περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων είναι πολύ μικρό, γύρω στα 5 σεντς το λίτρο. Οι αυξήσεις καθορίζονται από τις εταιρείες», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «εδώ και 3 μήνες οι πρατηριούχοι πλήρωσαν τον φόρο από τη μείωση που έγινε την πρώτη φορά (σ.σ μείωση στον φόρο κατανάλωσης) και δεν έχουμε πάρει τα λεφτά μας πίσω. Πληρώσαμε τους φόρους όταν ήταν ακριβά και μετά δεν μας επέστρεψαν τα λεφτά μας και μας δυσκολεύουν ως προς το θέμα της ρευστότητας που έχουμε στα πρατήρια. Δεν γίνεται τίποτα.. μπορεί κάποιο πρατήριο να έχει να παίρνει 20 με 30 χιλιάδες».

Στο βίντεο πιο κάτω ολόκληρη η παρέμβαση του κ.Χριστοδούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα