O Κεραυνός το ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ

Ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα για την Ημιτελική Φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας, επικρατώντας του ΑΠΟΕΛ μέσα στο "Κώστας Παπαέλληνας" με 76-71. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τον Κεραυνό να κάνει ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας διαφορά στο σκορ μέχρι και με 23 πόντους. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε

να κάνει την ανατροπή, με την ομάδα του Στροβόλου να φεύγει στο τέλος με την νίκη με 76-71. Το συγκρότημα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (8/4) στο "Λευκόθεο", ενώ να θυμίσουμε πως η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες θα προκριθεί στην τελική φάση. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Ρόναλντ Ρος που σημείωσε 26 πόντους (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Πολύ καλά μπήκε στο παιχνίδι ο Κεραυνός που μετά την συμπλήρωση δύο λεπτών ήταν μπροστά στο σκορ με 5-0 (τρεις πόντους ο Μπάρκερ, δύο ο Ρος). Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε με λέι απ του Εζιουκβού (5-2), ενώ στην συνέχεια οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τρίποντο (Μιχαήλ για Κεραυνό, Σιζόπουλος για ΑΠΟΕΛ) με το σκορ να οδηγείται στο 8-5. Μέχρι τα μισά της περιόδου οι "γαλαζοκίτρινοι" μείωσαν στους δύο την διαφορά (10-8), με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν άλλους πέντε πόντους με τους Γουόλκερ (δύο) και Μπάρκερ (τρίποντο) και το σκορ να φθάνει στο 15-8. Οι "ερυθροκίτρινοι" ήταν ανώτεροι και στα τελευταία στάδια της περιόδου, καταφέρνοντας να ανοίξουν την διαφορά στους δεκατρείς πόντους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Κεραυνό να προηγείται με 25-12.
Με τον ίδιο ρυθμό μπήκε και στην δεύτερη περίοδο ο Κεραυνός, καταφέρνοντας να φέρει την διαφορά στους είκοσι μετά από τέσσερα λεπτά (36-16). Λίγο αργότερα ο Σάιμον Μιχαήλ με τρίποντο έδωσε στην ομάδα του Στροβόλου προβάδισμα 23 πόντων! Έπειτα ο ΑΠΟΕΛ σημείωσε έξι σερί πόντους και μείωσε σε 39-22. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Κεραυνός επανέφερε την διαφορά στους είκοσι (43-23). Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τους "ερυθροκίτρινους" να προηγούνται με 45-27.

Ένα εξαιρετικό πρώτο τρίλεπτο πραγματοποίησε ο ΑΠΟΕΛ με την έναρξη της τρίτης περιόδου, καταφέρνοντας να πετύχει δέκα πόντους και να δεχθεί δύο, μειώνοντας έτσι την διαφορά στους δέκα (47-37). Στην συνέχεια ο Κεραυνός ανέβασε τον ρυθμό του, καταφέρνοντας μέχρι το 26:11 να επαναφέρει την διαφορά στους δεκαοκτώ πόντους, με το σκορ να είναι στο 57-41. Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε στο παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει σε 62-51, μισό λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το συγκρότημα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη όμως με ένα τρίποντο από τον Ρος στην λήξη της περιόδου, έφερε το σκορ στο 65-51.
Οι "γαλαζοκίτρινοι" μπήκανε και πάλι δυνατά στην αναμέτρηση στην τέταρτη περίοδο, προσπαθώντας να μειώσουν την διαφορά στο σκορ και να διεκδικήσουν κάτι από τον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ έφερε την διαφορά στους δέκα (69-59) στο 33:37 του αγώνα. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα συνέχισε να πιέζει, πετυχαίνοντας τρεις ακόμα πόντους (δύο ο Μπιγκς, ένα ο Εζιουκβού) μειώνοντας έτσι σε 69-62. Τρία λεπτά και τριάντα δεύτερα πριν το φινάλε, ο Γιώργος Νεοφύτου σημείωσε τρεις πόντους και έφερε την διαφορά ξανά στους δέκα (72-62) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο στον αγώνα. Παρά την πίεση που άσκησε ο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία στάδια του αγώνα, ο Κεραυνός έφυγε με την νίκη με 76-71.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-12, 45-27, 65-51, 76-71
Κεραυνός (Χρίστοφορος Λειβαδιώτης)
Γουόλκερ 6, Ρος 26 (1), Μιχαήλ 12 (3), Πηλαβάς, Νεοφύτου 7, Στυλιανού 13 (3), Θεοχαρίδης, Ομπράιεν 4, Μπάρκερ 8 (1).
ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Βόβορας)
Χιθ 9 (3), Μπιγκς 10 (1), Λοϊζίδης, Σιζόπουλος 14 (3), Παντούρης 8, Ράμσεϊ 9, Εζιουκβού 12, Ντιμπουά 9 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα