Η Μέρκελ «κλειδώνει» το ΔΝΤ: «Θέλουμε να μείνει στην Ελλάδα»

Η Άνγκελα Μέρκελ αποστομώνει ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά από την επίθεση του τελευταίου στο ΔΝΤ,σχετικά με τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, και ξεκαθαρίζει ότι η Γερμανία θέλει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.Την ίδια στιγμή η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά την άτυπη οργή της για

της αποκαλύψεις, συμπλέει και υπογραμμίζει τη δέσμευση του ΔΝΤ για συνέχεια της βοήθειας στην Ελλάδα.

Η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ, πάντα στη σκιά των αποκαλύψεων του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου, δεν πτόησε καθόλου την Καγκελάριο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στον διάλογο ο Τόμσεν φέρεται να εκφράζει πρόθεση «εκβιασμού» της Καγκελαρίου, με αποχώρηση του ΔΝΤ, προκειμένου να αποδεχθεί η Μέρκελ τα όσα ζητά το Ταμείο.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα»

«Θέλουμε το ΔΝΤ να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, αναφέροντας ότι αυτό το συζήτησε με την γενική διευθύντρια του Ταμείου, ενώ για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει «κούρεμα» χρέους εντός της Ευρωζώνης. Πάντως , άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης.

«Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά για την Ελλάδα», τόνισε παράλληλα η Κριστίν Λαγκάρντ και συνέχισε: «Είμαστε προσηλωμένοι, δουλεύουμε μαζί, είχαμε μία πραγματικά καλή συζήτηση σήμερα με την Καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε».

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, είναι «μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Και η βιωσιμότητα χρέους θα έχει σημασία για τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα