O Γκουτέρες χαϊδεύει Ερντογάν για εισβολή σε Συρία και πρόσφυγες

Τον ρόλο της Τουρκίας στη Συρία σε σύνδεση και με το μεταναστευτικό, αναγνώρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα ενήργησε ως δύναμη εισβολής στη γειτονική χώρα, όπως και στην Κύπρο από το 1974.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Οργανισμού, μετά από συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ.

Γκουτέρες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εξαιρετική», όπως χαρακτήρισε, συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της υποδοχής περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων προσφύγων.

Ο Γκουτέρες αποσιωπά ουσιαστικά το γεγονός ότι διοχετεύει πρόσφυγες στην Ελλάδα και χρησιμοποιεί τη συμφωνία ως μοχλό πίεσης.

Μεταξύ άλλων, οι δυο συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, ενώ ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε τη συμφωνία που επετεύχθη στις 17 Σεπτεμβρίου για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Idlib, με την επίβλεψη ουσιαστικά και της Ρωσίας.

Οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ προκαλούν προβληματισμό, καθώς φαίνεται πως παραγνωρίζουν το γεγονός της ενίσχυσης των ανταρτών της Συρίας από την Τουρκία και τη στρατιωτική της εμπλοκή εντός της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα