Ιωνάς: «Ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι το κίνητρο του ήταν τα λύτρα»

Για την επιχείρηση της Αστυνομίας, αλλά και τον ρόλο των πολιτών στη διαλεύκανση της υπόθεσης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι το έργο της Αστυνομίας βοηθήθηκε σημαντικά από τις πληροφορίες που έφταναν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και χαρακτηριστικών του δράστη. Μάλιστα, εξήρε το πόσο σημαντικές είναι τέτοιες πληροφορίες, που ενώ φαίνονται ασήμαντες, για την αστυνομία μπορεί να είναι σημαντικές για τη συμπλήρωση του παζλ.

Γι'

αυτό αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς, με τον αριθμό τους να φτάνει στις 105.000 σήμερα, οι οποίοι θεωρούνται συνεργάτες της Αστυνομίας.

«Καθοριστικός ήταν ο ρόλος πολίτη που έδωσε πληροφορίες στην Αστυνομία. Ο συγκεκριμένος πολίτης είναι Παρατηρητής της Γειτονιάς. Η πολιτεία θα τον τιμήσει», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Κληθείς να σχολιάσει εάν τα κίνητρα του δράστη ήταν τα λύτρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ο ίδιος ο 35χρονος όταν ρωτήθηκε, απάντησε ότι το κίνητρό του ήταν τα λύτρα. Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί κάποιοι προσπαθούν να αναδείξουν κάτι άλλο, καλώντας όλους να δείξουν σεβασμό.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή 10χρονων:Με κομμένη την ανάσα το παγκύπριο για 8ωρο τρόμου

Απαγωγή: Στα κρατητήρια Λάρνακας ο 35χρονος-Στο δικαστήριο σήμερα

Μαρτυρία 10χρονου για απαγωγή: «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω»

Το μισάωρο του «μπείτε σκύλοι αλέστε» στα σχολεία

Απαγωγή: Ο λόγος που κρατήθηκε για ώρες στο σπίτι του ο 35χρονος

Keywords
Τυχαία Θέματα