Θέμα στον τ/κ Τύπο η απαγωγή των δεκάχρονων στη Λάρνακα

Το Κυπριακό, με την κάλυψη των δηλώσεων του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και του άρθρου του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Μετίν Μουνίρ, καθώς και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αυτή τη φορά στην εισαγωγή και εμπορία κρεάτων (προστατευόμενη και περιορισμένη στο ψευδοκράτος), είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Αναφορά γίνεται και στη μεγάλη ληστεία προχθές από υπάλληλο γνωστού παντοπωλείου στην Κερύνεια, κατά την οποία οι ληστές χρησιμοποίησαν σφυρί και όπλο, ενώ προβάλλεται και η χθεσινή απαγωγή των μαθητών από δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα.

Η

«Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μη λογικό το αίτημα για εγγυήσεις», αναφέρεται στο άρθρο του Μετίν Μουνίρ στην τουρκική εφημερίδα Τ24 πως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη λύση στην Κύπρο είναι οι Τούρκοι. Αλλού αναφέρεται στη σοβαρή ληστεία που σημειώθηκε στην Κερύνεια και γράφει ότι το θύμα, που δέχθηκε επίθεση με σφυρί, έχει 5 ράμματα στο κεφάλι του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε θανάσιμο τραυματισμό φοιτητή από την Ιρλανδία στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολής, ο οποίος έπεσε από τον 5ο όροφο του κτηνιατρικού τμήματος.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Έκλεισε η παλιά διαδικασία των διαπραγματεύσεων», αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη. Αλλού αναφέρει ότι βρέθηκαν στοιχεία και για τέταρτο άτομο που σχετίζεται με τη μεγάλη ληστεία στην Κερύνεια, το οποίο όμως έφυγε αμέσως μετά, πιθανόν με τα χρήματα, από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνελήφθη στην Κερύνεια Τουρκοκύπριος που αναζητούσε η Ιντερπόλ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η επανάσταση των χασάπηδων», γράφει ότι οι κρεοπώλες ανησυχούν πως το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν οι κτηνοτρόφοι με την «κυβέρνηση» θα οδηγήσει σε μονοπώλιο της διανομής των σφαγίων. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί και γράφει ότι, σύμφωνα με αυτές, τα οδοφράγματα Δερύνειας – Απλικίου θα ανοίξουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο ζητεί να απελευθερωθεί πλήρως η εισαγωγή κρέατος.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Νέα αντιπαράθεση: Η εισαγωγή κρέατος κοτόπουλου», γράφει ότι πολλές οικονομικές οργανώσεις αντίκρισαν θετικά την εξαγγελία για απελευθέρωση της εισαγωγής κρέατος κοτόπουλου, αλλά όχι και οι εκτροφείς κοτόπουλων και όσοι σχετίζονται με τον τομέα, που το βλέπουν ως επίθεση εναντίον τους. Αλλού γράφει ότι οι γεωργοί στη Μόρφου έχουν πλέον αρδεύσιμο νερό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αγανάκτηση προκάλεσε στον «νότο» η χθεσινή απαγωγή δύο αγοριών, που βρέθηκαν μετά από 7 ώρες.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο», φιλοξενεί τις δηλώσεις του υπαλλήλου του παντοπωλείου Μπεκτάς στην Κερύνεια, που έπεσε θύμα ληστείας προχθές από τρία άτομα τα οποία τού απέσπασαν τις εισπράξεις. Αλλού γράφει ότι το νερό άρδευσης που άρχισε να ρέει από χθες στη Μόρφου προέρχεται από τοπικές πηγές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι καρδιές όλων χτυπούσαν χθες για τους δύο μαθητές που απήχθησαν το πρωί από το σχολείο τους στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα