O Tempora, o Mores!

Η λατινική ρήση «ο tempora, o mores» ισχύει απόλυτα για την πολιτική κουλτούρα που εισάγει η σημερινή διακυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

Κοντά στην εκπνοή της, η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει σειρά αιτημάτων που κρατούν εδώ και 4,5 χρόνια από τη διακυβέρνηση τους. Ξαφνικά άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού και βρέχει χρήματα. Κάθε βδομάδα, το Υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνει και νέες εξαγγελίες, παραχωρεί επιδόματα,

δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, εγκρίνει προαγωγές.

Ταυτόχρονα, είμαστε μάρτυρες εξαγγελιών έργων που φτάνει αν είναι δυνατό μέχρι και το 2021 η εκτέλεση τους. Ποτέ προηγούμενα κυβέρνηση δεν δέσμευε με τόσο απόλυτο τρόπο την επόμενη κυβέρνηση, ποτέ προηγούμενα δεν ωρίμαζαν τα έργα έτσι ξαφνικά, μέσα σε δυο μήνες. Ούτε το δημοσιονομικό πλαίσιο εμποδίζει, ούτε οι ανάγκες προστασίας των δημοσιονομικών. Αυτά έλεγαν εδώ και 4,5 χρόνια, όντας στην αντιπολίτευση.

Αφού άφησαν την Δημόσια υγεία και τα νοσηλευτήρια σε κατάσταση κατάρρευσης, περικόπτοντας πέραν των 400εκ ευρώ, τώρα παραχωρούν παυσίπονα για να αγοράζουν τον καυγά. Οι ασθενείς πονούν και υποφέρουν, αναμένοντας συμπαράσταση και ανακούφιση. Οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν και πλείστες των κλινικών υπολειτουργούν. Παρομοίως το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ασφυκτιούν στον αγώνα τους να ανταποκριθούν και η κυβέρνηση μένει απλώς στα επικοινωνιακά παιγνίδια της ψήφισης της Μεταρρύθμισης για την Αυτονόμηση των Δημόσιων νοσηλευτηρίων, καθώς και την προώθηση του Γενικού Συστήματος Υγείας. Ξεχνούν ότι χωρίς την συνεπή στήριξη του ΑΚΕΛ στη Βουλή, ούτε με κιάλια δεν έβλεπαν μεταρρύθμιση στην υγεία, όταν σοβούσε ο οικογενειακός καυγάς για το πολυασφαλιστικό.

Ειλικρινά τι μεταρρύθμιση επαγγέλλονται όταν τα στοιχειώδη ακόμα για την Αυτονόμηση δεν τα έκαναν; Πως θα μπορέσουν αύριο τα Δημόσια Νοσηλευτήρια μας να αντέξουν και να μείνουν ανταγωνιστικά προς τον ιδιωτικό τομέα; Στρώνουν κάποιοι το χαλί για να επανέλθουν οι ιδιωτικές εταιρείες που δεν σταμάτησαν ποτέ να καραδοκούν.

Τι θα πει κανείς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που την έφεραν επί ξηρού ακμής. Πνέουν τα λοίσθια οι τοπικές κοινωνίες και οι κυβερνώντες συνεχίζουν τις παλινωδίες τους, στην ουσία μη γνωρίζοντας το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας αφέθηκε στο πάτο. Είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης στις δαπάνες για το πιο νευραλγικό τομέα της σύγχρονης εποχής. Πως θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, πως θα στηρίξουν του νέους μας που βλέπουν τα όνειρα τους να συντρίβονται καθημερινά;

Η ύπαιθρος μαραίνει. Ο κόσμος της υπαίθρου με δυσκολίες επιβιώνει καθημερινά, αφού είναι παντελώς εγκαταλειμμένος από το κεντρικό κράτος. Απουσιάζει ο σχεδιασμός, το όραμα για μια ύπαιθρο ζωντανή, που θα προσφέρει ποιότητα ζωής στο πολίτη και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα «επιτεύγματα» των σημερινών κυβερνώντων. Και η απάντηση τους για όλα είναι «φταίνε οι προηγούμενοι». Ξεχνούν ότι σ’ αυτές τις εκλογές κρίνονται οι ίδιοι, τα έργα και οι ημέρες τους.

Μαζί με όλα αυτά έχουμε και τις νεοφανείς επιλογές τους, να εμπλέκουν τους Υπουργούς, επιτρόπους και αξιωματούχους του κράτους στην προεκλογική εκστρατεία, γυρίζοντας και μοιράζοντας υποσχέσεις στα Εθνικόφρονα σωματεία. Και ξεκαθαρίζω είναι άλλο ο Υπουργός να υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης και είναι άλλο με λεφτά του φορολογούμενου πολίτη να γυρίζει ως Άη Βασίλης και να τάσσει φούρνους παξιμάδια.

Θυμίζω ότι στο παρελθόν ως αντιπολίτευση, ο ΔΗΣΥ ζητούσε μέχρι και διορισμό υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών για την διεξαγωγή των εκλογών, κάτι που είχε πράξει και ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Σήμερα ανατράπηκαν όλα στο βωμό της προεκλογικής εκστρατείας, της μέθης και της αλαζονείας των κυβερνώντων.

Πλέον ο λαός μας έχει βιώματα και παραστάσεις για το βίο και την πολιτεία των κυβερνώντων. Να φοβούνται και να αγωνιούν οι πολίτες, όταν παραχωρούν δώρα λίγους μήνες πριν τις εκλογές, λίγα ψίχουλα από τα πολλά και τα μεγάλα που αφαίρεσαν από το λαό. Θα επανέλθουν με θρασύτητα και θα αφαιρέσουν κι’ άλλα.

Ήρθε η ώρα του λαού να μιλήσει. Για να απαλλαγούμε από τη συντήρηση και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ. Για να φέρουμε στο τόπο μας την αληθινή αλλαγή!

Ο Σταύρος Μαλάς, η μοναδική υποψηφιότητα που έχει καθαρά χέρια, που βρίσκεται μακράν του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, μπορεί να εμπνεύσει το λαό μας για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον!

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα