«Αφρίκα»: «Πρόδωσε τον Ερντογάν ο Ζαράμπ»

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορά στη δίκη του Ρεζά Ζαράμπ στις ΗΠΑ, στις «προεκλογικές» διεργασίες των κομμάτων, στις κατηγορίες των συγγενών ότι ο θάνατος 63χρονης οφείλεται σε ιατρικό λάθος, στις δηλώσεις του Σενέρ Ελτσίλ για το θέμα της απόκτησης υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας παιδιών από μεικτό γάμο, αλλά και στην επιβεβαίωση γνωστού μοντέλου και ηθοποιού

ότι είναι η σύντροφος του «πρωθυπουργού» Οζγκιουργκιούν.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Πρόδωσε τον Ερντογάν ο Ζαράμπ», γράφει ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας, ιρανικής καταγωγής, Ρεζά Ζαράμπ, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον δικαστή στις ΗΠΑ, με ευκολία πρόδωσε τον Ερντογάν, λέγοντας ότι με τις ευλογίες του γίνονταν οικονομικές συναλλαγές. Αναφορά γίνεται και σε δημοσίευμα σε ε/κ εφημερίδα σχετικά με το θέμα της επιστολής που απέστειλε ο Γ.Γ. της συντεχνίας των δασκάλων στα κατεχόμενα Σενέρ Ελτζίλ στην Επίτροπο Διοικήσεως, στην οποία ζητά την παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά από μεικτούς γάμους, στον οποίο ένας εκ των δύο είναι Τ/κ. Γράφει, ακόμα, ότι η Ιντζί Παρς επιβεβαίωσε τελικά τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να είναι η νέα σύντροφος του «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, αλλά διέψευσε δημοσιεύματα που τη θέλουν να κυοφορεί τον καρπό του έρωτά τους.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρεται σε δηλώσεις του Γ.Γ. της ΚΤΟΣ, τ/κ συντεχνίας δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ σχετικά με το θέμα των παιδιών από μεικτούς γάμους στους οποίους ένας από τους γονείς είναι Τουρκοκύπριος, λέγοντας ότι τα παιδιά αυτά είναι δικαιούχοι της κυπριακής υπηκοότητας και ότι η μη παραχώρησή της είναι καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλού γράφει ότι έγινε χθες σε βαρύ πένθος η κηδεία της Ζεχρά Οζερντέμ, συζύγου γνωστού Τ/κ ιατρού, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκές από επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χοληδόχο κύστη. Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις της νέας συντρόφου του «πρωθυπουργού», η οποία αναφέρθηκε στον έρωτά τους και στα σχέδιά τους για γάμο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η αγάπη και οι προσευχές σας με έσωσαν», αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του Ντογούκαν Χιούργιασαρ, ενός εκ των μαθητών που εκ θαύματος σώθηκαν κατά το δυστύχημα στον Πενταδάκτυλο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα. Ο νεαρός, ο οποίος τραυματίστηκε κρίσιμα στο δυστύχημα, περιγράφει στην εφημερίδα τις αναμνήσεις του, λέγοντας ότι η προσευχή και η αγάπη του κόσμου τον έσωσαν. Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις της Ιντζί Παρς, νέας συντρόφου του «πρωθυπουργού» των κατεχομένων, η οποία παραδέχτηκε ότι είναι η σύντροφός του και έχουν ήδη αρραβωνιαστεί. Γράφει, ακόμα, ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Ρεζά Ζαράμπ, ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να αναφέρει το όνομα του Ερντογάν, λέγοντας ότι αυτός έδινε τις οδηγίες.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στο δικαστήριο η κατασκευαστική εταιρεία Τασγιαπί», γράφει ότι η υπόθεση με την αναβολή των εργασιών για την ανέγερση του νέου κτηρίου για το νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ αναμένεται η υπόθεση να φτάσει στα «δικαστήρια», αφού εμπλέκονται πολλές εταιρείες. Γράφει, ακόμα, ότι σε δηλώσεις της η «βουλευτής» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τσελέν Τσαγάνσοϊ αναφέρθηκε στην ανάγκη της αλλαγής του «νόμου» για τα άτομα με αναπηρίες. Αναφορά γίνεται και στην αύξηση στις τιμές των λαχανικών και φρούτων στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Στους δρόμους για τις εκλογές», γράφει ότι στα πλαίσια των «προεκλογικών» εκστρατειών των κομμάτων στα κατεχόμενα άρχισαν οι συγκεντρώσεις των «υποψήφιων», ενώ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι προετοιμασίες από το «τμήμα εκλογών». Γράφει, ακόμα, ότι η οικογένεια της Ζεχρά Οζερντέμ, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση ρουτίνας, κατηγορεί τους ιατρούς ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρική αμέλεια. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις θύματος ξυλοδαρμού, η οποία ξυλοκοπήθηκε από γείτονά της λόγω διαφορών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα