Nότες μουσικής από Βενεζουέλα, στη Μουσική Ακαδημία ARTE

Παρουσιάστηκε χθες στην Μουσική Ακαδημία ARTE η μουσική του Βενεζουελανού κουατρίστα Γκουστάβο Κολίνα.

Ο Βενεζουελανός κουατρίστας προσέφερε ένα δείγμα των ερμηνευτικών του ικανοτήτων, στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το μαγευτικό κουάτρο, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Βενεζουλεανικής φολκλορικής μουσικής, δέσποσε στα αυτιά των

παρευρισκόμενων, μεταξύ των οποίων σπουδαστές μουσικής, ξένοι διπλωμάτες και αντιπρόσωποι των Κυπριακών Αρχών, οι οποίοι ταξίδεψαν με τις μελωδίες και τη δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη.

Ο Γκουστάβο Κολίνα ερμήνευσε μια ποικιλία κομματιών, τόσο κλασικών όσο και παραδοσιακών, διάσημων συνθετών της Βενεζουέλας, όπως ο Rodrigo Riera, ο Jacinto Perez, ο Hernan Gamboa και ο Cheo Hurtadoόπως, καθώς επίσης και δικές του συνθέσεις.

Όντας ένας λαμπρός μουσικός, ο Κολίνα έχει πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Κούβα, Ιορδανία, Ολλανδία, Κουβέιτ, και σε πολλές άλλες χώρες. Μερικά από τα κομμάτια του πρώτου του άλμπουμ, αποτέλεσαν τη μουσική για χορογραφίες Μπαλέτου της Βοστώνης το 1996.

Είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αντιπροσώπους της Βενεζουελανικής και γενικότερα της Λατινοαμερικανικής παραδοσιακής μουσικής, αφού συνδυάζει διάφορες μουσικές ταυτότητες βγαλμένες μέσα από τα χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων κουλτούρων.

Με την παράσταση της Τρίτης, ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα