N.Ιωαννίδης: Όσοι υπερβαίνουν τις εξουσίες τους να λογοδοτούν(VID)

Αυτή η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε απτά χειροπιαστά μέτρα ούτως ώστε να πραγματωθούν όλα αυτά που ακούμε τόσα χρόνια. Έχουμε ακούσει πομφόλυγες αερολογίες για την βελτίωση της κατάστασης  για το ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, ωστόσο δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο.», δήλωσε ο γιος του αδικοχαμένου  Πλοίαρχου Ανδρέας Ιωαννίδη, Νικόλας Ιωαννίδης στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι κα Κάτι.  

«Πέραν  από την απώλεια αγαπημένων προσώπων, αυτό που μας ενοχλεί εμάς είναι να δούμε την Πολιτεία να λαμβάνει μέτρα για την βελτίωση του θέματος  της ασυλίας των αξιωματούχων

του κράτους,  να ενισχυθεί η εθνική φρουρά  και να βελτιωθεί η παιδεία μας ούτως ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε ένα κόσμο καλύτερο από αυτό  που ζούμε εμείς σήμερα και μια πολιτεία που δεν θα  βρίσκεται σε μια κατάσταση σήψης που θα οδηγεί τους πολίτες της σε τέτοιο τραγικό θάνατο όπως οι 13 πριν από 8 χρόνια», είπε.   

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως αν  δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί και να μορφώνει τους νέους ανθρώπους και χρήσιμους πολίτες  για την κοινωνία τότε αυτό φαίνεται στα μετέπειτα χρόνια όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πυξίδα και καλλιέργεια. Θα σκέπτονται τον εαυτό τους  και δεν θα έχουν συλλογική συνείδηση η οποία θα δημιουργήσει μια κοινωνική συνοχή

Η Ε.Φ, συνέχισε, είναι ένας οργανισμός που έρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας και θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Ήδη βλέπουμε τον τελευταίο καιρό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μιας αποτρεπτικής δύναμης. Είναι λυπηρό να βλέπουμε την πολιτεία μας ανοχύρωτη μπροστά σε τέτοιες παραβιάσεις.

Σε σχέση με την βελτίωση των θεσμών, ο κ. Ιωαννίδης είπε πως σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν λογίζεται  ο οποιοσδήποτε να βρίσκεται στο απυρόβλητο ειδικά όταν σκοτώνονται άνθρωποι.  

«Η ασυλία για τους Προέδρους υπάρχει για να τους προστατεύει κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Όταν αυτοί υπερβαίνουν την εξουσία και τα καθήκοντα τότε θα πρέπει να  υπάρχει η ρύθμιση για να λογοδοτούν  ενώπιων της δικαιοσύνης. Και οι αρχηγοί κρατών και οι πολιτικοί αξιωματούχοι», επεσήμανε

«Θεωρούμε πως οι θεσμοί δεν λειτούργησαν σωστά. Τα δικαστήρια είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν το Σύνταγμα όσον αφορά τις  ασυλίες του Προέδρου. Οι δικηγόροι μας έδωσαν σκληρές μάχες ωστόσο οι Δικαστές και το Ανώτατο φάνηκε άτολμο να κάνει τομές, προφανώς δεν θα έφερνε πίσω κανέναν, αλλά  έβαζε τα πράγματα στην θέση τους και θα έκανε τους εκάστοτε Κυβερνόντες να είναι πιο προσεκτικοί κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους.     Έχει μια τελευταία ευκαιρία το ανώτατο αφού έμεινε μια  υπόθεση εναντίων του τέως Προέδρου, στην οποία στόχος δεν ήταν το πρόσωπο αλλά να ξεκαθαρίσει  το ζήτημα της ασυλίας του εκάστοτε Προέδρου», τόνισε.  

Μου έχει χαραχθεί έντονα αυτό που είπε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης ότι «οι υπεύθυνοι άνθρωπο  όταν αδικούνται  έχουν κάθε δικαίωμα να εξοργίζονται». Και αυτό, είπε ο κ. Ιωαννίδης είναι κάτι που πρέπει να το καλλιεργήσουμε.

«Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε για το μέλλον αυτού του τόπου, χωρίς διχασμούς.  Είναι   σημαντικός ο αγώνας ενάντια στη λήθη. Το  Μαρί δεν ήταν απλά μια έκρηξη  δεν ήταν απλά ένα ατύχημα αλλά μια έκρηξη στα θεμέλια αυτού του κράτους.  Δεν είναι μόνο για μνημόσυνα αλλά απαιτούνται ριζοσπαστικές τομές».

Από την πλευρά της  κα.  Ηλιάνα Κλεάνθους, κόρη του Ανθυπασπιστή  Κλεάνθη Κλεάνθους  είπε πως  ακόμα οι οικογένειες έχουν την αξιοπρέπειά τους και συμφώνησε με τον κ. Νικόλα Ιωαννίδη  σημειώνοντας πως περιμένουν ακόμη.

 «Οποιοδήποτε και αν είναι το πεπρωμένο  των ανθρώπων και όποια απουσία και αν έχουν μικρή η μεγάλη, πρέπει να σταθούν στα πόδια τους. Ο πόνος είναι διπολικός ή θα σε τσακίσει ή θα σε δυναμώσει. Εμείς πέσαμε αλλά καταφέραμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα