Nέα αγωγή κατά του Μάϊκ Τάϊσον για βιασμό

Μια γυναίκα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέθεσε αγωγή εναντίον του Μάικ Τάισον, κατηγορώντας τον πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας ότι τη βίασε σε μια λιμουζίνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Η γυναίκα, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να παραμείνει ανώνυμη, υπέβαλε την καταγγελία της στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Τάϊσον καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση το 1992 αφού κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό του μοντέλου Ντεζιρέ Ουάσινγκτον όταν ήταν τότε 18 ετών.

Σε μια σύντομη ένορκη κατάθεση με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2022, η ενάγουσα λέει ότι συνάντησε τον πυγμάχο σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «στις αρχές της δεκαετίας του 1990», και μετά τον ακολούθησε στη λιμουζίνα της, όπου φέρεται να της επιτέθηκε πριν τη βιάσει.

«Ως αποτέλεσμα του βιασμού, έχω υποστεί και συνεχίζω να υποφέρω σωματικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά τραύματα», είπε. Ζητά αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1966, ο Τάϊσον είχε μια ταραχώδη παιδική ηλικία προτού γίνει ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής βαρέων βαρών τη δεκαετία του 1980, τρομοκρατώντας τους αντιπάλους του με την οργή του στο ρινγκ και την εκπληκτική του δύναμη γροθιάς.

Σε έναν διαβόητο αγώνα του 1996, ο Τάϊσον δάγκωσε ένα κομμάτι από το αυτί του αντιπάλου του Εβάντερ Χόλιφιλντ.

Υποφέροντας από την κατάθλιψη και τον εθισμό, συνέχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο, κυρίως για ένα ατομικό σόου στο οποίο περιέγραφε λεπτομερώς τα πολλά σκαμπανεβάσματα της ζωής του. Πρόσφατα μπήκε στη βιομηχανία κάνναβης με τη δική του μάρκα προϊόντων μαριχουάνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα